Hur åker man till Skansen?

Skansen i Stockholm är ett unikt utomhusmuseum som innehåller gamla svenska byggnader och miljöer. Skansen är också en djurpark. Det är mer än hundra år sedan Skansen grundades med tanken att kunna bevara hus och miljöer så man skulle kunna se hur Sverige såg ut för länge sedan. Det finns inget som pekar på att utomhusmuseet blir mindre populärt att besöka. Skansen är ett jättepopulärt ställe att besöka för turister i Stockholm men även för Stockholmare som regelbundet kommer hit.

Hur åker man till Skansen? Det är inte alls svårt att ta sig till Skansen, du kan till och med promenera dit från Stockholm city. Men om du planerar att spendera en dag där är det bra att spara på energin istället för att promenera till Djurgården från City.

Så här ska du göra för att åka till Skansen:

Åka till Skansen med spårvagn

Ta spårvagnen till Skansen

Åk till Skansen med Spårvagn från Åhléns vid T-centralen.

I Stockholm city går det en spårvagnslinje ut till Djurgården, det är spårvagn linje 7. Du hittar till spårvagnen precis utanför T-centralen om du går upp vid uppgången vid Åhléns. Att ta spårvagnen är alltså ett smidigt och bra val att åka från Stockholm central till Skansen. Förr i tiden fanns det mycket spårvagnar i Stockholm, något som är sällsynt idag. Därför är det en unik möjlighet att kunna ta spårvagnen till Skansen nuförtiden. Passa på att uppleva något så unikt som en modern spårvagnslinje genom stan. Tänk på att barnvagnar inte åker gratis på spårvagnar som dom gör på bussar i Stockholm.

Åka till Skansen med buss

Ta bussen till Skansen

Ta buss 67 till Skansen som går från Odenplan.

Vill du ta buss till Skansen? Du är inte ensam, det är det många som vill göra, du kan ta buss 67, 69 eller 76.

Vi rekommenderar att du åker till Skansen med buss 67. Buss 67 i Stockholm tar dig rakt fram till ingången till Skansen. Enklast blir det om du tar bussen från Odenplan genom att åka till Odenplan med tunnelbana från T-centralen och därifrån ta buss 67 till Skansen (eftersom linjen börjar där). Tänk på att bussen är proppfull på varma sommardagar, så ju tidigare du hoppar på bussen desto större chans att du får plats. Du kan också hoppa på buss 67 på Karlaplan, ta i så fall tunnelbana till Karlaplan först.

Du kan även ta buss 69 eller 76. Men då behöver du hoppa av vid Djurgårdsbron och promenera sista biten till Skansen vilket är ca en kilometer. Buss 69 går från T-centralen, så det är ett bra val om du vill åka buss från T-centralen till Skansen (men du kommer behöva promenera från Djurgårdsbron sista biten).

Åka till Skansen med färja

Ta Djurgårdsfärjan till Skansen

Åk till Skansen med Djurgårdsfärjan som går från Slussen.

Stockholm är nordens Venedig, därför är det inte så konstigt att du kan ta färjan till Skansen – och att många faktiskt gör det. Att ta färjan till Skansen är ett uppskattat nöje för både små barn och vuxna.

Du kan ta Djurgårdsfärjan till Skansen. Den färjan går mellan Slussen, Skeppsholmen och Djurgården. Du hittar till färjan om du tar tunnelbana till Gamla Stan eller till Slussen, sen behöver du promenera ner till Djurgårdsfärjan vid övre Skeppsbro kajen. Tänk på att du reser med Djurgårdsfärjan på SL-taxa, så har du busskort funkar det fint.

Promenera eller cykla till Skansen

Ta en promenad till Skansen

Glöm inte att det går utmärkt att cykla eller att promenera till Skansen. Om du är vid Karlaplan så promenerar du ner för Narvavägen över Djurgårdsbron till Skansen. Kommer du från T-centralen promenerar du förbi NK, förbi Berzelii park ner mot Strandvägen och följer Strandvägen till Djurgårdsbron. Sedan promenerar du över Djurgårdsbron, förbi Nordiska museet tills du når Skansen.

Kan man åka tunnelbana till Skansen?

Nej, du kan inte åka tunnelbana till Skansen. Men du kan åka tunnelbana till Östermalms Torg eller Karlaplan och promenera därifrån till Skansen.

Var är Skansen?

Adressen till Skansen är:

Djurgårdsslätten 49-51
115 21 Stockholm

Skansen ligger på Djurgården (mer exakt Södra Djurgården) som är en ö och även en stadsdel i Stockholm som angränsar till Östermalm.

Publicerat den
Kategoriserat som Hitta till
Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

2 kommentarer

    1. Tack för din kommentar! Att komma in till Stockholm för att gå på Skansen är en utmärkt ide för att lära känna staden. Läs mer i vår artikel här ovan om olika sätt för att ta sig till Skansen. Vi rekommenderar själva att promenera dit, det är underbart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *