Hur åker man till Mall of Scandinavia

Westfield Mall of Scandinavia (även kallad MOS) är nordens största galleria – och vilken galleria det är! I gallerian finns det mer än 200 affärer, en food court och två välsorterade mataffärer. Inte konstigt att nästan 40.000 personer i Stockholm besöker Mall of Scandinavia varje dag. Kanske är du en av dom som vill besöka gallerian, om du undrar hur man åker till Mall of Scandinavia så får du reda på det här.

Så här åker du till Mall of Scandiavia

Så här ser Westfield Mall of Scandinavia ut när du kommer från Solna Station

Mall of Scandinavia ligger i Solna, en förort som ligger ett par kilometer utanför Stockholm. Du kan faktiskt gå från Stockholm city till Solna, så långt är det inte. Men vi gissar att du vill åka till Mall of Scandinavia med tunnelbana, buss eller pendeltåg. Så här gör du.

Pendeltåg till Mall of Scandinavia

Det är smidigt att ta pendeltåget till Mall of Scandinavia

För att åka till Mall of Scandinavia med pendeltåg från T-centralen ska du ta pendeltåget från T-centralen som går mot Uppsala eller Märsta. Det är bara två stationer till Mall of Scandinavia från T-centralen med pendeltåg. Du ska gå av vid pendeltågs stationen som heter Solna station. Från Solna station kan du gå till Mall of Scandinavia.

Gå från Solna station till Mall of Scandinavia

Stig av vid pendeltågsstationen Solna station. Gå av i samma riktning som pendeltåget ankommer till stationen (om du kommer från T-centralen). Du kommer komma till en uppgång med flera rulltrappor och en trappa. Ta rulltrappan eller trapporna upp och gå till vänster när du kommer ut från stationen. Gå mot SEBs huvudkontor, det är omöjligt att missa det. Till höger ligger MOS. Då kommer du nå MOS på nolltid. Mellan Solna station och Mall of Scandinavia är det 150 meter.

Åka till Mall of Scandinavia med tunnelbana

Ta tunnelbanan till Mall of Scandinavia

För att åka till Mall of Scandinavia med tunnelbana från T-centralen ska du ta tunnelbanan på den blåa linjen som går mot Akalla. Det är fem stationer. Sedan stiger du av vid Solna centrum, gå upp vid den norra entrén eftersom du behöver byta till tvärbanan.

För att komma fram till Mall of Scandinavia med tunnelbana behöver du byta till tvärbanan från Solna centrum (om du inte vill promenera). Ta tvärbanan som går mot Solna station från Solna centrum, det är bara en enda hållplats innan du är framme. Från hållplatsen så ser du Mall of Scandinavia, för att komma fram snabbare kan du promenera över Pendeltågsperrongen på Solna station.

Åka till Mall of Scandinavia med buss

Fullt med affärer och shopping möjligheter på MOS

För att åka buss till Mall of Scandinavia behöver du först ta dig till Odenplan. Det kan du göra med pendeltåg eller tunnelbana från T-centralen. På Odenplan tar du buss 515 mot Sundbyberg. Buss 515 stannar vid Solna station, det är 9 stationer dit. Sedan är det enklast att gå igenom pendeltågsperrongen för att nå Mall of Scandinavia. Tar du pendeltåget till Odenplan för att ta bussen kan du lika gärna åka vidare till Solna station (om du är på pendeltåget som går mot Uppsala eller Märsta). Dock är det en trevlig bussfärd om du vill se Hagaparken.

Publicerat den
Kategoriserat som Hitta till
Profilbild

av Greger

Morsning, det är jag som är Greger, Paulas livspartners. Jag har haft ett passionerat intresse för växter sedan barnsben och om sanningen ska fram brinner det fortfarande för mig. Enligt Paula är jag inte född med tummen mitt i handen. Men däremot tycker jag det är roligare att starta projekt än att avsluta dom. Som du kanske förstår skriver jag artiklar om krukväxter. Hoppas du gillar att läsa vad mina gröna fingrar skrivit.

2 kommentarer

    1. Hejsan,

      Ja det finns det.

      Det finns hiss i båda ändarna av perrongen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *