Present till 10 årig tenn bröllopsdag

Har man varit gift i 10 år så firar man tennbröllop. Det hör till traditionen att du då ska köpa en present eller göra något speciellt med din make eller maka. Alla förhållanden håller inte i 10 år därför är det en speciell milsten i ert förhållande att fira.

När man har varit gift i 10 år så firar man 10 årig bröllopsdag. Den 10 åriga bröllopsdagen kallas också tennbröllop. Det roliga är att alla bröllopsdagar kallas något, varför kallar man då den 10 åriga bröllopsdagen tennbröllop och vilken present ska man ge varandra eller paret då? Läs vidare så ska vi gå igenom det.

Vad är en tenn bröllopsdag

Tenn är ett material som är hållbart, uthålligt och flexibelt. Det är motståndskraftigt, precis som ert förhållande. Det gnistrar i solen och ser ut som silver men är inte lika värdefullt. Det går att böja och är inte lika kraftigt som dyrare metaller. Det är med andra ord en inledande symbol för en milsten på den långa vägen. Tennets egenskaper är egenskaper som ett par i ett långvarigt förhållande delar. Därför firar man tennbröllop på den 10 åriga bröllopsdagen. Namnet på bröllopsdagen, tennbröllop, ger en hint om vilka presenter som kan passa att ge, nämligen presenter av tenn som symboliserar dagen bra.

Tips på 10 årig bröllopsdag presenter

Oavsett om du köper en 10 årig bröllopsdags present till din make eller till din maka så kan du behöva tips om vilken present du ska köpa. Det är vanligt att det är maken som köper en present till makan och vice versa. Men det händer också att barnen eller släktingar köper presenter.

10 årig bröllopsdag present

Tänk grejer av tenn som presenter till tennbröllopet

Dessa presenter passar paret som firar tennbröllop. Det är exempel på presenter som man kan ha i hemmet och som påminner paret om den 10 åriga bröllopsdagen.

Ljusstakar av tenn

Visst låter det lite tråkigt med ljusstakar. Men brukar paret använda mycket levande ljus hemma kan ett par riktigt fina ljusstakar i tenn vara en fin gåva som också får användning efter gåvotillfället.

Servettringar av tenn

Bjuder paret på många fina middagar hemma så kan ett par servettringar av tenn vara en fin present ide. Ett par servettringar av tenn som är graverade med parets monogram är en fin bröllopsdags present på 10 års dagen.

Kruka av tenn

En kruka av tenn kan vara en fin gåva att ge, speciellt om man vill gravera någon text på en lite större yta. Då presenten tar lite mer utrymme så säkerställ att paret kommer uppskatta och vilja visa upp krukan i deras hem (med någon lurig fråga).

Glöggmuggar av tenn

Det här är nog ett av våra favorit tips på en bröllopspresent till 10 årsdagen. Glögg dricker man ju inte året runt utan vid ett tillfälle om året, på julen. Vad passar inte bättre än att ta fram glöggmuggar av tenn som en påminnelse om att åren går varje jul. Det är både en fin present och också en användbar sådan.

Skål av tenn

Här får man tänka som när man ska köpa en kruka av tenn som present. Tror du paret skulle uppskatta en skål av tenn i deras hem är detta en fin present. Det är en present som tar mycket utrymme i hemmet men kan vara en fin markör för den 10 åriga bröllopsdagen.

Present från Svenskt tenn

Ja, vilken tur att det finns en återförsäljare av svenskt hantverk i Sverige som heter Svenskt tenn. Nu har dom inte bara produkter av tenn längre, men visst passar det till en present för tennbröllopsdagen.

Foto i tennram

Detta är en populär present till tenn bröllopsdagen. Du behöver inte välja en fotoram av tenn utan kan välja en ram som ser lite gammaldags ut och är gjord av metall. Placera gärna ett svartvit foto i tennramen. Självklart ett foto som paret har goda minnen till.

Fotobok

En fotobok med era bästa minnen är en fin gåva att ge paret eller makan eller maken. Nuförtiden skriver man inte ut så många foton, därför kan det vara en fin gåva att skriva ut och placera riktiga foton i en fotobok som symboliserar er 10 åriga resa.

10 årig bröllopsdag present till kvinna

Ett smycke av tenn är en vacker present till henne på 10 års bröllopsdagen

Att köpa en bröllopsdags present till 10 årsjubileet av ert äktenskap behöver inte vara svårt. Köp ett smycke, ett namnsmycke eller en ask av tenn. I kombination med en upplevelse blir det en fin gåva på bröllopsdagen för din maka.

Smycken

Om du ska köpa en present till din maka så har du säkert redan gått i tankarna om att köpa ett smycke. Gör det till en rolig grej och köp ett smycke av tenn som present till den 10 åriga bröllopsdagen. Tycker du det blir för billigt så komplettera med ett smycke med äkta guld också.

Namnsmycken

Namnsmycken går alltid hem, speciellt om man har barn. Ett namnsmycke i tenn kan vara en fin milsten som passar bra på 10 års bröllopsdagen.

Ask

En ask i tenn kan vara en fin gåva till henne på tioårs bröllopsdagen. Fyll den gärna med minnen, ett smycke eller något annat fint.

10 årig bröllopsdag present till man

Ett rejält stop kan vara en bra present till honom på den 10 åriga bröllopsdagen

Gör det till en rolig grej att fira tennbröllop genom att köpa rejäla 10 års bröllopsdagspresenter till din make. En fickplunta av tenn eller ett tennstop?

Fickplunta

Nog kan även kvinnor uppskatta en fickplunta, det finns dock något gammalt hederligt med en fickplunta av tenn. En fickplunta av tenn är en fin 10 års bröllopsdagsgåva för honom.

Tennstop

Och här kommer ännu en grabbig present som vi ska erkänna också kan gå hem hos kvinnor. Ett rejält tennstop till den öldrickande mannen är en bra present till den 10 åriga bröllopsdagen.

10 årig bröllopsdag upplevelse

En upplevelse för bara två kan vara en fin present på tennbröllopet

Allt handlar inte bara om materialistiska presenter. Tänk på att en present till bröllopsdagen på det tionde året också kan vara en upplevelse. Det kan vara mycket uppskattat om man har barn och aldrig kan få komma loss. En SPA helg eller en weekendresa är ett alternativ eller komplement till en gåva på bröllopsdagen.

Har du några bra tips på fina presenter när man firar 10 års bröllop?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *