Frysa brieost

Kan man frysa brieost? Ja, du kan frysa brieost men du bör känna till att brieost är en rätt så fet ost. Det gör att hållbarheten för brieosten inte är så jättelång i frysen. Räkna med att brieost håller i mellan 2 till 3 månader i frysen. Sedan är risken stor att den kommer smaka härsket.

Brieost är en god och mycket populär ost i Sverige. Och ska vi vara helt ärliga så har vi sällan känt oss tvingade att frysa brieost då den går åt snabbt. Men ibland hittar vi brieost till extrapris i livsmedelsaffären och då händer det att vi fryser in brieosten.

Det som är viktigt att tänka på när du ska frysa brieost är att du ska frysa den lufttätt, då håller den bra i frysen. Har du ett oöppnat paket brieost kan du helt enkelt lägga den i paketet i en förslutningsbar fryspåse och sen frysa in den i fryspåsen. Har du ett öppnat paket så kan du placera den i aluminiumfolie och sedan placera paketet i en förslutningsbar fryspåse.

Gör så här

  1. Placera brieosten i sin originalförpackning (eller utan om du inte sparade den) i aluminiumfolie.
  2. Placera brieosten i en förslutninsbar fryspåse. Pressa ut luften innan du försluter den.
  3. Placera fryspåsen i frysen.

Tänk på det här

  • Ibland kan brieost som förvarats i frysen få lite bli lite brun om kanterna när den tinat. Kanterna kan också bli lite mer spröda. Det är effekter av att osten har frysts men påverkar inte smaken.
  • Brieost som inte är mogen kommer avstanna i mogningsprocessen när den fryses in. Därför bör du säkerställa att brieosten du ska frysa in är färdigmogen innan du fryser in den.
  • Vi rekommenderar att du fryser in större bitar av brieost istället för småbitar. Sikta på en liten tårtbit typ.
  • Tina brieosten i kylskåpet. Undvik att tina brieosten i rumstemperatur.
Avatar photo

av Marie

Marie är en fembarnsmamma med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag. Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen brukar Marie säga. På Smarta tips skriver jag om ordning och reda, minimalism och smarta husmorstips! Inget ämne är för litet och inget för stort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *