Kan man frysa västerbottenpaj?

Västerbottenpaj är en klassisk lite lyxigare husmansrätt som kröner många matbord i Sverige. Antingen när man vill unna sig något gott, till jul, påsk eller nyår eller när det är dags för lite vardagslyx. Kanske undrar du, kan man frysa västerbottenpaj? Ja, det kan man. I den här artikeln ska vi gå igenom hur du kan frysa västerbottenpaj.

Gör så här för att frysa in västerbottenpaj

Västerbottenpaj går utmärkt att frysa in

Västerbottenpaj likt pajer generellt går utmärkt att frysa in och det är också ett bra sätt att spara tid om du ska bjuda på något gott till festen eller finmiddagen.

Kan man frysa in västerbottenpaj? Ja, och det går utmärkt. Det som gör västerbottenpaj så bra att frysa in är att det är en paj med äggstanning och ost. Äggstanning fungerar bra att frysa och blir inte lika blöt av att tinas som pajer med mer lös fyllning.

Att frysa en paj kan vara knepigt, ett trick är att frysa in den i formen. Tänk dock på att formen måste tåla frysen och linda in paj samt form i aluminiumfolie eller plastfolie och placera den i en stor plastask så den inte kommer i kontakt med luft.

Gör så här

  1. Vänta tills pajen kallnat.
  2. Dela på pajen i tårtbitar och placera dem i plastaskar med lock som tål frys.
  3. Placera plastaskarna i frysen. Du kan också frysa in hela västerbottenpajen i sin form förutsatt att den klarar frys. Glöm inte att linda in paj och form i aluminiumfolie eller plastfolie först.

Tänk på det här

  • Har du räkor i din västerbottenpaj så tänk på att de kan bli sega när du värmer pajen. Det kan vara en vits att göra en västerbottenspaj utan räkor eller värma västerbottenpajen på låg värme.
  • När du bjuda på pajen så låt den tina i kylskåpet under natten. Därefter kan du värma pajen lätt i ugnen eller äta den kall.

Hur länge håller västerbottenpaj i frysen?

Fryst västerbottenpaj håller i 3 månader i frysen. Därefter förändras smak, konsistens och textur till det sämre.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *