Frysa aubergine

Aubergine är den lila vackra grönsaken som pryder många grönsaksavdelningar i livsmedelsaffärerna. Aubergine är en mångsidig grönsak som går att använda till många maträtter. Även om aubergine är en mångsidig grönsak så är det tyvärr en lite knepig grönsak att frysa. Kan man frysa aubergine? Ja det kan man, men bäst blir det om du gör en röra av aubergine köttet eller fryser in tillagade skivor. Läs mer så ska vi gå igenom hur man kan frysa aubergine.

Gör så här för att frysa aubergine

Aubergine går bra att frysa in om du tillagar grönsaken först

Kan jag frysa aubergine och använda senare?

Ja det går bra men tänk på att bara tillagad aubergin går att frysa in. Så därför ska du tillaga den först innan du fryser in auberginen. Det finns många sätt att tillaga aubergin, i den här artikeln ska vi nämna två sätt. Tillaga aubergine skivor och göra en röra av auberginens fruktkött.

Grilla auberginen och frys auberginens fruktkött

Det vanligaste sättet att frysa in aubergine på är att grilla dem och sedan göra en röra av dem. Man grillar aubergine genom att placera dem på spisen. Låt auberginen få en hård skorpa och pilla sedan bort skorpan. Gröp sedan ur innehållet i auberginen och frys in själva köttet i auberginen i fryspåsar.

  1. Grilla auberginen på spisen tills den fått en hård bränd skorpa.
  2. Ta bort skorpan med händerna när auberginen svalnat.
  3. Dela på auberginen och skopa ur fruktköttet med en sked.
  4. Placera fruktköttet i en förslutningsbar fryspåse. Pressa ut luften från fryspåsen innan du förseglar den. Platta till och placera i frysen.

Frys in aubergine skivor

Frysa in aubergine skivor är ett bra sätt att snabbt frysa ner en aubergin tillagad.

  1. Skär auberginen i skivor och stek skivorna av auberginen i en stekpanna. Du kan också tillaga dem i ugnen på en bakplåt med olivolja.
  2. Låt auberginen svalna. Stapla därefter aubergine skivorna på varandra med smörpapper mellan.
  3. Placera stapeln med aubergin skivor i en förslutningsbar fryspåse eller plastlåda med tättsittande lock.
  4. Placera fryspåsen eller plastlådan med auberginskivorna i frysen.

Hur länge håller fryst aubergin i frysen?

Fryst aubergine håller i 12 månader i frysen.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *