Kan man frysa burrata?

Burrata är en krämig ost som ursprungligen kommer från Puglia i Italien. Om du inte vet vad burrata är så kan man säga att det är som en mozarella ost med den skillnaden att osten har en fylld kärna av mjukost. I Sverige är burrata fortfarande något okänd, men osten börjar dyka upp mer och mer i vanliga livsmedelsaffärer.

Du kanske undrar om det går att frysa burrata, kan man frysa osten och bevara dess konsistens och textur i frysen? I den här artikeln ska vi gå igenom om man kan frysa burrata.

Undvik att frysa burrata

Tyvärr går burrata inte frysa – Ostens textur och smak förstörs när den tinas

Du kan frysa burrata men vi rekommenderar starkt att du inte gör det eftersom den blir förstörd i frysen.

Burrata är en delikatess som helst ska ätas så färsk som möjligt. I frysen kommer burrata osten inte kunna behålla den krämiga texturen den är känd för. Den kommer mest bli en vattnig röra när den tinats. Det är ju liksom den delikata mjuka kärnan i kontrast till ostens mozarella liknande skal som är grejen med burrata.

Burratans konsistens bli förstörd i frysen. Den mjuka kärnan i burratan kommer flyta ihop med osten när den tinas. Även smaken kommer påverkas negativt. Är man inte en jättekräsen ostätare kanske du kan frysa in den och äta den sedan, men undvik det helst.

Så tyvärr, kan man frysa burrata? Nej, vi rekommenderar inte att man fryser burrata. Det är en delikat ost som bör ätas färsk.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *