5 kamps lekar för vuxna

5 kamps lekar för vuxna är roligt att leka när man har en sommarfest med vännerna eller på en sommarfest eller kickoff med företaget. Jag tycker dom bästa femkamps lekarna är de som är enkla att förstå och utföra. Gärna att det går snabbt också. Här har jag samlat ett par tips på 5 kamps lekar som jag har varit med om på olika fester.

 1. Spiken i plankan
  Det här är en klassisk femkamps lek som är väldigt rolig men också väldigt enkel att leka. Leken går ut på att man sätter en spik i en planka (för varsitt lag). Spiken ska endast vara så lite nedslagen i plankan att den just sitter fast. Sedan delar man upp alla deltagarna i två lag (eller mer). Leken går ut på att det lag som slår i spiken helt och hållet vinner. Men utmaningen är att en deltagare bara får ett försök att slå på spiken, sedan går turen till nästa person i laget. Slår du för hårt så kommer ju motståndaren kunna slå ner den, därför är det en hel del strategi inbakat i leken spiken i plankan.

  Jag lovar, det är garanterat inte så enkelt att slå i en spik när man bara får ett slag i taget (och när man har lite dricka innanför västen om du förstår vad jag menar).

 2. Slå i en spik
  Det här är en annan variant på att slå in en spik i plankan. Du behöver även här en träplanka och ett par lite grövre 10 cm spikar. Leken går ut på att deltagarna på så få slag som möjligt ska slå in en spik i plankan. Det finns dock en speciell regel. Du ska ha ena handen bakom ryggen när du slår på spiken!

  Det här är en lek som passar bäst när man är lite färre och jag tycker den förra leken fungerar bättre på företagsfester eftersom man är lag.

 3. Apelsinförflyttning
  Apelsinförflyttning är en galen femkampslek som går ut på att du sätter upp en stafettbana. Därefter delar man upp deltagarna i två lag. En person i varsitt lag ska därefter springa banan, men med en apelsin under hakan! När deltagaren har kommit tillbaka så ska nästa person ta emot apelsinen och springa runt banan med apelsinen under hakan. Problemet är att deltagarna inte får använda händerna för att ge apelsinen till nästa person! Tappar en person apelsinen så går apelsinen tillbaka till föregående person i samma lag.

 4. Hoppa säck
  Troligtvis lekte redan mormor och farfar detta på sin tid. Och om vi ska vara helt ärliga håller den här leken fortfarande lika bra. Det enda du behöver är ett par rejäla säckar och en bana som man ska hoppa runt i. En enkel bana fram och tillbaka brukar fungera bäst, roligast blir det om två personer hoppar säck samtidigt. Klassikern för femkampen.

 5. Kubb
  Du kanske har sett kubbspel på bensinmacken eller i leksaksaffären. Kubb är mycket populärt och vem har väl inte varit med på en sommarfest på jobbet när det ska spelas kubb? Med kubb så kan man vara allt ifrån några stycken till ett större sällskap som spelar. Det är en perfekt mix av att röra på sig och iaktta när andra spelar.

 6. Äggstafett
  Äggstafett är också en av dom där klassiska femkampslekarna. Du behöver ägg (okokta) och stora skedar. Här ska deltagarna springa stafettrundan med en sked i munnen. På skeden ska ägget placeras. Tappar man ägget i marken så får den tidigare deltagaren springa runt igen. Det lag som är klart först vinner.

 7. Äta pizza utan händer
  Det här är en rolig lek som också kan vara en utmaning. Du behöver en pizza som är delad i 4 till 6 slices. Sedan ska deltagarna äta upp varsin slice på tid. Utan att de får använda händerna! Den som äter upp pizza slicen snabbast vinner.
Profilbild

av Greger

Morsning, det är jag som är Greger, Paulas livspartners. Jag har haft ett passionerat intresse för växter sedan barnsben och om sanningen ska fram brinner det fortfarande för mig. Enligt Paula är jag inte född med tummen mitt i handen. Men däremot tycker jag det är roligare att starta projekt än att avsluta dom. Som du kanske förstår skriver jag artiklar om krukväxter. Hoppas du gillar att läsa vad mina gröna fingrar skrivit.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *