5 kamps lekar för vuxna

5 kamps lekar är roliga för både barn och vuxna. Här har vi samlat en lista på femkamps lekar som är roliga att leka även för ett vuxet sällskap. Tänk på att om ni dricker så kan det både bli extra roligt och samtidigt lite farligt att hoppa runt i säckar och att slå i spikar. Därför tycker vi att man ska schemalägga femkamps lekarna tidigt under kvällen så att man med gott skratt kan diskutera och roa sig åt minnet av lekarna under kvällen. Dom här bäst i test lekarna kommer garanterat göra femkamps leken för dina vänner till en succé.

 1. Spiken i plankan
  Det här är en klassisk femkampslek som kan skänka en hel del skratt åt deltagarna. Leken går ut på att man sätter en spik i en planka. Spiken ska endast vara så lite inslagen i plankan att den sitter fast. Sedan delar man upp alla deltagarna i två lag. Leken går ut på att den som slår i spiken helt och hållet vinner. Alltså, man slår på spiken med hammaren, sen går det till nästa person i andra laget, och så tillbaka till en person i det andra laget tills spiken är nedslagen. Slår du för hårt så kommer ju motståndaren kunna slå ner den, därför är det en hel del strategi inbakat i leken spiken i plankan.

 2. Slå i en spik
  Det här är en annan variant på att slå in en spik i plankan. Du behöver även här en träplanka och ett par lite grövre 10 cm spikar. Leken går ut på att deltagarna på så få slag som möjligt ska slå in en spik i plankan. Det finns dock en speciell regel. Du ska ha ena handen bakom ryggen när du slår på spiken!

 3. Apelsinförflyttning
  Apelsinförflyttning är en galen femkampslek som går ut på att du sätter upp en stafettbana. Därefter delar man upp deltagarna i två lag. En person i varsitt lag ska därefter springa banan, men med en apelsin under hakan! När deltagaren har kommit tillbaka så ska nästa person ta emot apelsinen och springa runt banan med apelsinen under hakan. Problemet är att deltagarna inte får använda händerna för att ge apelsinen till nästa person! Tappar en person apelsinen så går apelsinen tillbaka till föregående person i samma lag.

 4. Hoppa säck
  Troligtvis lekte redan mormor och farfar detta på sin tid. Och om vi ska vara helt ärliga håller den här leken fortfarande lika bra. Det enda du behöver är ett par rejäla säckar och en bana som man ska hoppa runt i. En enkel bana fram och tillbaka brukar fungera bäst, roligast blir det om två personer hoppar säck samtidigt.

 5. Kubb
  Du kanske har sett kubbspel på bensinmacken eller i leksaksaffären. Kubb är mycket populärt och vem har väl inte varit med på en sommarfest på jobbet när det ska spelas kubb? Med kubb så kan man vara allt ifrån några stycken till ett större sällskap som spelar. Det är en perfekt mix av att röra på sig och iaktta när andra spelar.

 6. Äggstafett
  Äggstafett är också en av dom där klassiska femkampslekarna. Du behöver ägg (okokta) och stora skedar. Här ska deltagarna springa stafettrundan med en sked i munnen. På skeden ska ägget placeras. Tappar man ägget i marken så får den tidigare deltagaren springa runt igen. Det lag som är klart först vinner.

 7. Äta pizza utan händer
  Det här är en rolig lek som också kan vara en utmaning. Du behöver en pizza som är delad i 4 till 6 slices. Sedan ska deltagarna äta upp varsin slice på tid. Utan att de får använda händerna! Den som äter upp pizza slicen snabbast vinner.
Avatar photo

av Greger

Morsning, det är jag som är Greger, Paulas livspartners. Jag har haft ett passionerat intresse för växter sedan barnsben och om sanningen ska fram brinner det fortfarande för mig. Enligt Paula är jag inte född med tummen mitt i handen. Men däremot tycker jag det är roligare att starta projekt än att avsluta dom. Som du kanske förstår skriver jag artiklar om krukväxter. Hoppas du gillar att läsa vad mina gröna fingrar skrivit.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *