Festlekar för vuxna

Letar du efter tips på festlekar för vuxna. Partylekar för vuxna kan vara roliga att ha till sommarfesten, festlekar för vuxna kan också vara eftersökta till födelsedagsfesten eller om man letar lekar till kräftskivan för vuxna. Sanningen är den att festlekar kan genomföras året runt, oavsett om man ska ha en festlek som involverar alkohol för vuxna eller en 25 års festlek. Kolla våra tips nedan så får du några ideer till fest lekar för vuxna man kan köra inomhus, utomhus och vid bordet.

Festlekar inomhus

Här hittar du roliga festlekar inomhus för vuxna. Partylekar för vuxna inomhus kan vara roligt att ha speciellt under de kalla månaderna under året. Enkla lekar inomhus kräver inte mycket att förbereda och kan vara lika roliga som mer avancerade inomhuslekar för vuxna.

Flip cup

Flip cup är en rolig festlek för vuxna som leks inomhus. Det är också en festlek som är en dryckeslek. Alltså en festlek som involverar alkohol, därför är det en lek som vuxna ska leka. Flip cup, som namnet ger en hint om, är en festlek som använder muggar. Dela upp festdeltagarna i två lag. Fyll en pappersmugg eller plastmugg med dryck. Nu ska deltarna en efter en dricka ur koppen och sen flippa den så den landar upp och ned på bordet. Sättet du ska flippa över koppen är att du placerar den med botten nedåt som vanligt med en tredjedel stående över bordskanten. Sedan slår du över den så den gör en 180 gradig flip. Landar den med ovansidan nedåt så är det dags för nästa person i laget att dricka upp och flippa. Det lag som blir klar först vinner.

Musikquiz

Säg den som inte tänkte på musikquiz när de tänkte på den perfekta inomhus festleken för vuxna. Musikquiz passar alltid och är alltid roligt. Dela helt enkelt upp festdeltagarna i två lag och låt en person spela upp olika musiksnuttar. Det lag som gissar rätt på mest låtar vinner.

Blåsleken

Det som gör blåsleken till en så bra vuxenlek är att den är så barnslig. Det är också en enkel lek inomhus. Det du behöver är ett bord och något att blåsa på, till exempel en pingisboll, en sockerbit och ett suddgummi. Tanken är att man ska blåsa över saken från en sida till den andra. Men på andra sidan står det andra laget och försöker blåsa den till andra sidan. Se det som en slags inverterad dragkamp fast med luft.

Andra partylekar för vuxna inomhus

Pekleken – Pekleken är en frågelek som passar vuxna och är ett enkelt sett för att få fart på partyt.
Jag har aldrig – Jag har aldrig är en rolig frågelek som också kan kombineras att vara en dryckeslek.
Sanning eller konsekvens – Sanning eller konka är en kul frågelek som fungerar bra för vuxna som partylek och dryckeslek.

Festlekar utomhus

Här hittar du festlekar utomhus. Party lekar utomhus kan vara uppskattat på sommaren eller om festdeltagarna behöver ett litet miljöombyte. Då kan en enkel lek utomhus snabbt pigga upp stämningen.

Racing med skottkärra

Det är är en festlek som måste köras utomhus som passar vuxna bra. Det som behövs är skottkärror. Därför är det främst utomhus man kan leka leken. Skottkärreracing är en bra lek när festdeltagarna har suttit ned ett bra tag eftersom de får lite spring i benen. Även om det behövs skottkärror till leken tillhör nog racing med skottkärra en av de enklaste lekarna. Dela in deltagarna i två grupper (eller mer) och tilldela varsitt lag en skottkärra. En deltagare kör skottkärran medan den andra sitter i skottkärran. Då ska personen som skjuter på skottkärran köra den en bit och sen runda tillbaka till starten igen, så byter man. Alla som suttit i och kört skottkärran en gång blir klara. Det lag som blivit klart först vinner.

Godisen i pannan

Det här är en rolig festlek som man kan leka utomhus. Dela in i två grupper och ställ grupperna på led. Det här är nog en av de enklaste utomhus leken för vuxna och det enda du behöver är godisar. Gärna platta vingummin som hallon/lakris dödskallar. Placera godisen på pannan på den person som är längst fram i kön. Deltagaren måste ha händerna bakom ryggen under hela leken. Utomhusleken går ut på att man ska få in godisen från pannan in i munnen utan att använda händerna. Tappar man godisen så får man gå bakåt i kön igen. Alla som lyckas få in godisen i munnen är klara. Den grupp som är klar först vinner. Den här leken har jag lekt på en företagsfest, det var så sjukt kul att jag garvar fortfarande.

Spik och hammare

Det här är en lätt vuxenlek att leka och sätta upp utomhus. Det är också en partylek som är uppskattad för vuxna. Dela in deltagarna i två grupper. Slå in en grov spik lagom i varsin träplanka. Sedan får deltagarna försöka slå in sin spik med ett enda hammarslag i taget en efter en. Det lag som slår in spiken i botten av träplankan vinner. Genom att man inte får slå mer än en enda gång så blir det betydligt svårare att slå in spiken i plankan. Ju grövre spik, desto mindre risk att spiken böjs.

Dragkamp

Enkla lekar utomhus? Finns det något enklare än dragkamp. Det kanske inte är det första man tänker på när man tänker partylekar. Men det är en perfekt vuxenlek utomhus eftersom det nog inte är så många vuxna som kör dragkamp längre. Garanterat många skratt. Dela gärna upp i flera lag om 3-4 personer så kan ni köra en längre turnering.

Festlekar vid bordet

Festlekar för vuxna vid bordet kan vara en bra stämningshöjare vid utdragna middagar eller när nya bekantskaper ska stiftas. Det som utmärker roliga partylekar vid bordet är att de är enkla och snabba.

Konstnärsleken

Det här är en rolig festlek vid bordet som går ut på att man ska rita av sin bordsgranne. Alla kan inte rita, inte alla vuxna ritar längre, därför blir det kul att se varandras alster.

Kändisleken

Kändisleken går ut på att bordsgästerna skriver en kändis på varsin post-it lapp. Post-it lappen fästes sedan på bordsgrannens panna. Den som får post-it lappen i pannan får inte veta vad som står på lappen. Sedan ska den som har lappen i pannan gissa sig till vem hen är genom att ställa frågor till bordsgästerna.

Kluriga ord leken

Slå upp lite kluriga ord i en svensk ordbok sedan får gästerna fundera vad ordet betyder. Man kan köra leken som en gissningslek där gästerna får ställa påståenden där lekledaren svarar ja eller nej också. Det här är en lek som låter gästerna komfortabelt sitta kvar vid bordet under festleken. Då orden är kluriga passar de vuxna bra som tror sig kunna allt.

Gissa ordet leken

Skriv ned 10-15 olika svenska städer. Sedan ändrar du ordningen på bokstäverna huller om buller. Skriv ut dem på papper och dela ut den till små lag. Det lag som lyckas klura ut städernas namn snabbast vinner.

Profilbild

av Paula

Hej, Mitt namn är Paula och jag har varit intresserad av privatekonomi sedan barnsben. Jag studerade företagsekonomi på högskolan i Gävle och sedan blev det en karriär inom HR och personal i Stockholm. Förutom privatekonomi och jobblivet brinner jag för min familj och för att sätta 3 kilometer på 13 minuter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *