Hur skriver jag en festinbjudan?

Att skriva en festinbjudan kan kännas lika utmanande som att utbringa en skål på en fest. En förutsättning för en bra festinbjudan är att du har med information om festen som plats, tid och viktiga detaljer som deltagarna behöver veta. Då kan mottagarna av festinbjudan ta ställning till festen. Alla bra fester börjar med en riktigt bra festinbjudan.

Så här får du till en bra festinbjudan:

  • I festinbjudan ska det stå vad det är för typ av fest du ska ha. Är det en födelsedagsfest, en mer formell fest eller en högtidlig 50 års fest. Om dina gäster vet vad det är för slags fest de har blivit inbjudna till kan de bättre förbereda sig inför den.

  • Glöm inte att nämna vem det är som är inbjuden och om de inbjudna får ta med sig vänner och barn.

  • Glöm inte att ange datum (dag) och plats i inbjudan. Platsen är viktig, för det är inte alltid så självklart att gästen kan vara där precis då. Om platsen är avlägsen kan du behöva vara extra tydlig med hur gästerna ska hitta dit.

  • Ange när festen börjar, när du förväntar dig att gästerna ska komma och när festen slutar.

  • Glöm ej att ange en dresscode för festen. Du vill inte att vissa gäster klär upp sig högtidligt medan andra klär sig causal eller för maskerad. Ta tillfället i akt att styra hur dina gäster ska komma klädda.
Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *