Torka blöta skor med tidningspapper

Vem har inte fått blöta skor av att ha promenerat i en regnskur. Har du fått blöta skor torkar du dem bäst med tidningspapper. Väta är skors värsta fiende, men det betyder inte att du snabbt ska torka blöta skor med en hårtork. Torkar du skorna med en hårtork finns det risk att skorna tappar sin form eller att skons finish försämras.

En bättre ide är att torka blöta skor med tidningspapper som du stoppar in i skorna. Tidningspapperna suger åt sig vätan från skorna samtidigt som skorna håller formen. Ju hårdare du stoppar tidningspapperet i skorna desto bättre håller skon formen. Skorna torkar även fortare om du stoppar dem med tidningspapper. Om skorna är kraftigt blöta kan du byta ut tidningspapperet med jämna mellanrum så att skorna torkar ännu snabbare.

Tidningspapper, dina skors bästa vän

Detta är ett perfekt användningsområde för gratistidningar som man ibland kan få i brevlådan. Glöm inte att återvinna tidningarna efter att du torkat skorna med dom.

Men visste du att det finns flera andra smarta saker du kan göra med tidningspapper för dina skors bästa?

Tänj ut skor med tidningspapper

Tidningspapper kan även användas om du vill pröva att tänja ut trånga skor. Stoppa våta tidningar i trånga skor över natten för att tänja ut dem.

Skoblock av tidningspapper

Skoblock är fiffiga tillbehör till skor som hjälper skor att hålla formen när du inte använder dem vid till exempel vinterförvaring. Om du inte har skoblock kan du använda ihoprullade tidningspapper som du stoppar i skorna så att de håller formen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *