Recept: Welsh Rarebit

Nu ska ni fÄ ett recept pÄ en matrÀtt som Àr en riktigt personlig klassiker, Welsh Rarebit. Det Àr en matrÀtt som pÄminner lite om fattiga riddare men som mer kan liknas vid fattiga riddarens mer exklusiva storebrorsa. Det Àr ocksÄ ett recept som blir extra gott med öl, alltsÄ i receptet. NÀr du gjort det hÀr receptet ett par gÄnger behöver du inte leta upp recept pÄ Welsh Rarebit igen för det Àr ett rÀtt sÄ enkelt (och gott) att göra.

Ingredienser

  • 200 g grovt riven lagrad cheddarost (det gĂ„r ocksĂ„ bra med lagrad grevĂ©)
  • 4 skivor vitt bröd (för lyxigare Welsh Rarebit sĂ„ kan du skiva grekiskt lantbröd)
  • 1 dl mellanmörk öl. Det ska vara Ale av bayersk typ
  • 2 Ă€ggulor
  • paprikapulver
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 msk smör

Gör sÄ hÀr

  1. Rosta brödet i en brödrost eller i en stekpanna
  2. VÀrm ost, Àggulor, ale, smör och senap under omröring till en slÀt och tjock massa. Röran ska inte koka upp.
  3. Bred ut den tjocka massan pÄ brödet.
  4. Pudra bröden med paprikapulver.
  5. Gratinera bröden i ugn i 200° tills ostmassan fĂ„tt lite fĂ€rg – det gĂ„r snabbt, inte mer Ă€n 5 minuter.
  6. Servera Welsh Rarebit med matig grönsallad sÄ blir det en komplett mÄltid.
Profilbild

av Greger

Morsning, det Àr jag som Àr Greger, Paulas livspartners. Jag har haft ett passionerat intresse för vÀxter sedan barnsben och om sanningen ska fram brinner det fortfarande för mig. Enligt Paula Àr jag inte född med tummen mitt i handen. Men dÀremot tycker jag det Àr roligare att starta projekt Àn att avsluta dom. Som du kanske förstÄr skriver jag artiklar om krukvÀxter. Hoppas du gillar att lÀsa vad mina gröna fingrar skrivit.

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *