BÀsta receptet pÄ champinjonsoppa

Champinjonsoppa Àr en hÀrlig matrÀtt som vÀrmer gott under vinter och höst. Det hÀr Àr ett enkelt och vÀldigt gott recept pÄ champinjonsoppa. Champinjonsoppan smakar extra gott med en bit fröknÀcke till, gÀrna med riktigt mycket gott smör pÄ.

Receptet rÀcker till 4 portioner och tar ca 30 minuter att göra

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 vitlöksklyftor (pressade)
  • 600 g champinjoner (tunt skivade)
  • 1 hackad gul lök
  • salt & peppar
  • 2 dl rött vin
  • 1 liter kycklingfond
  • 2 dl grĂ€dde
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk majsstĂ€rkelse (valfritt)

Gör sÄ hÀr

  1. SmÀlt smöret i en stor kastrull och lÀgg sedan i vitlöken och champinjonerna.
  2. FrÀs tills champinjonerna fÄtt lite fÀrg, cirka 5-8 minuter.
  3. LÀgg sedan i löken och lÄt frÀsa tills den Àr genomskinlig, ungefÀr 2-3 minuter ytterligare. Rör om ofta.
  4. Rör i vinet och lÄt det koka upp kraftigt sÄ att vinet reduceras till drygt hÀlften. Det tar omkring 5 minuter.
  5. DÀrefter rör du i timjan, grÀdde och kycklingfond. LÄt soppan koka ytterligare nÄgra minuter.
  6. Vill du ha en krÀmigare soppa blandar du i majsstÀrkelse. Börja med att blanda ut 2 msk majsstÀrkelse i lite vatten, hÀll i soppan och lÄt koka in. Variera efter eget önskemÄl.
Publicerat den
Kategoriserat som Recept

av Marie

Marie Àr en fembarnsmamma med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag. Innan oktober Àr slut Àr redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen brukar Marie sÀga. PÄ Smarta tips skriver jag om ordning och reda, minimalism och smarta husmorstips! Inget Àmne Àr för litet och inget för stort.

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.