Champinjonsoppa

Här hittar du ett recept på champinjonsoppa. Champinjonssoppa är en härlig maträtt som värmer gott under vinter och höst. Det här är ett enkelt och väldigt gott recept på champinjonsoppa. Champinjonsoppan smakar extra gott med en bit fröknäcke till, gärna med riktigt mycket gott smör på.

Receptet räcker till 4 portioner och tar ca 30 minuter att göra

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 vitlöksklyftor (pressade)
  • 600 g champinjoner (tunt skivade)
  • 1 hackad gul lök
  • salt & peppar
  • 2 dl rött vin
  • 1 liter kycklingfond
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk majsstärkelse (valfritt)

Gör så här

  1. Smält smöret i en stor kastrull och lägg sedan i vitlöken och champinjonerna.
  2. Fräs tills champinjonerna fått lite färg, cirka 5-8 minuter.
  3. Lägg sedan i löken och låt fräsa tills den är genomskinlig, ungefär 2-3 minuter ytterligare. Rör om ofta.
  4. Rör i vinet och låt det koka upp kraftigt så att vinet reduceras till drygt hälften. Det tar omkring 5 minuter.
  5. Därefter rör du i timjan, grädde och kycklingfond. Låt soppan koka ytterligare några minuter.
  6. Vill du ha en krämigare soppa blandar du i majsstärkelse. Börja med att blanda ut 2 msk majsstärkelse i lite vatten, häll i soppan och låt koka in. Variera efter eget önskemål.
Publicerat den
Kategoriserat som Recept
Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *