Så här tar du bort myrstackar

Myror fyller en viktig funktion i det biologiska kretsloppet därför är det inte bra att ta bort en myrstack. Har du fått en myrstack i trädgården så hjälper myrorna till med att ta bort ohyra och skadedjur som kan skada växterna i trädgården. Då är det bättre att låta myrstacken få vara kvar.

Men en myrstack som bildats nära ett hem eller i ett hem bör dock tas bort, om du inte vill vakna upp med massa myror i sängen varje dag. Så här gör du för att få bort en myrstack.

Ta bort en myrstack med kamferolja

Blanda en del kamferolja med 9 delar sprit, häll den blandade vätskan över myrstacken. Har myrorna slagit bo i ett hål eller en spricka kan du hälla kamferolja (bara) ner i hålet.

Vad är kamferolja kanske du undrar? Kamfer är ett ämne som framställs ur terpentin, det används bland annat i parfym och i tigerbalsam. Du hittar kamferolja på välsorterade apotek.

av Marie

Marie är en fembarnsmamma med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag. Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen brukar Marie säga. På Smarta tips skriver jag om ordning och reda, minimalism och smarta husmorstips! Inget ämne är för litet och inget för stort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.