Tillaga frysta pommes i airfryer

Visste du att du kan tillaga frysta pommes i en airfryer? Vi köpte vår airfryer för flera år sedan och har sedan dess tillagad kilovis med fryst pommes frittes i den.

En airfryer eller varmluftsfritös börjar bli mer och mer vanligt i de flesta svenska hem. Alla på jobbet har skaffat en. Det är ett super smidigt köksredskap som förenklar tillagningen av många matvaror enormt. Pommes frites är ett exempel på mat du enkelt kan tillaga i airfryern istället för att tillaga dom i ugnen.

Fördelar med att tillaga frysta pommes i airfryern

Tillaga frysta pommes (eller frysta strips som de även kallas) i airfryer för bästa resultat

Att tillaga frysta pommes i en airfryer är smidigt och ger ett gott resultat.

Det finns också flera konkreta fördelar med att tillaga frysta pommes i en airfryer istället för i ugnen. Dels slipper du massor med olja som inte är så nyttigt för dig, dels så blir pommes som är tillagade i airfryer bättre jämnt tillagade och får ett krispigt yttre. Du slipper också hantera massa het olja och att diska ugnsplåtar. Det är helt enkelt smidigare och låter dig koncentrera dig på annan matlagning medan pommes tillagas.

Läs vidare så ska vi gå igenom hur du ska tillaga frysta pommes i en airfryer och hur lång tid det kan ta.

Gör så här för att tillaga frysta pommes i airfryer

Välj djupfrysta pommes eller strips som är lämpliga för fritering eller för ugnsstekning. De ger bäst resultat i en airfryer.

  1. Placera djupfryst pommes i airfryern. Du behöver inte tillsätta någon olja till airfryern och du behöver inte tina pommes alls, utan de kan tillagas direkt från frysen.
  2. Försök fördela pommesen så att de ligger jämnt i airfryern, då blir de mer jämnt tillagade. Tänk på att du får ett bättre resultat om du undviker att överfylla airfryern med massvis av pommes.
  3. Sätt airfryern på ca 10 minuter (för ca 400 gram normaltjock fryst pommes).
  4. Skaka till pommes fritesen efter halva tiden har gått så att alla sidor blir tillagade, även de bitarna som stöter ihop med andra pommes bitar.
  5. Kolla gärna att de blivit tillagade när 8 minuter gått. Det går alltid köra dom någon minut till om du vill ha dom extra krispiga.

Tänk på det här

  • Tillagningstiden beror på hur mycket pommes du tillagar. Ju mer pommes du tillagar desto längre tid i airfryern. Tillagningstiden varierar också mellan olika airfryers men även på vilken pommes du tillagar. Tjockare pommes tar längre tid att tillaga.
  • Känns pommes fritesen färdig men saknar den där knapriga utsidan? Låt dem stå en stund till i airfryern.
Publicerat den
Kategoriserat som Matlagning
Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

2 kommentarer

    1. Tack, det är en favorit vi brukar äta hos oss också som går hem hos alla i familjen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *