Vad är enzymtvättmedel

Enzymtvättmedel är tvättmedel som innehåller enzymer. Till skillnad mot vanligt tvättmedel är enzymtvättmedel extra bra på att ta bort tuffa fläckar i tvätten. Anledningen till att enzymtvättmedel är så bra på att ta bort tuffa fläckar i tvätten är för att enzymerna tvättmedlet påbörjar en kemisk reaktion med fläcken. Den kemiska reaktionen löser upp fläcken och fläcken bryts ned i tvätten.

Olika sorters enzymtvättmedel

Det finns olika sorters enzymtvättmedel i handeln som passar för olika sorters fläckar. För proteinbaserade fläckar såsom fläckar av blod och ägg så finns det tvättmedel med proteinbaserade enzymer som lämpar sig bra för att ta bort sådana fläckar.

Var försiktig med känsliga tyger

Var försiktig med enzymtvättmedel på plagg av ömtåliga tyger såsom ylle och silke. För sådana hårt smutsade plagg behöver du ett tvättmedel utan enzym som är skonsamt mot materialet. Bra enzymfritt tvättmedel är specialtvättmedel för plagg av känsliga tyger.

Publicerat den
Kategoriserat som Hus & hem

av Marie

Marie är en fembarnsmamma med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag. Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen brukar Marie säga. På Smarta tips skriver jag om ordning och reda, minimalism och smarta husmorstips! Inget ämne är för litet och inget för stort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.