Bilar från TV och film som vi fortfarande minns

Ibland på filmer och på TV så ser man en bil som verkligen sticker ut och lämnar ett minne. Vem kan glömma den första Batmobilen eller bilen Thelma och Louise körde. En annan klassiker är Helgonets bil, troligtvis något man pratar mer om än själva TV-serien nuförtiden. Hur det än ligger till ska vi ta en liten titt på bilar från TV och film som vi fortfarande minns. Läs vidare så kanske du känner dig lite nostalgisk om en stund.

Gone in 60 seconds

Bilen Eleanor i Gone in 60 seconds var en Ford Mustang

Den här filmen som Nicholas Cage var huvudperson i var faktiskt en remake på en tidigare version av filmen. I båda filmerna finns det en bil som heter Eleanor. Det är ett riktigt monster. Bilen i Gone in 60 seconds är en Ford Mustang.

Fast and Furious

Doms tuffa bil i Fast and Furious är en Dodge Charger

Det finns flera tuffa bilar i Fast and Furious. Men det är speciellt en riktigt rökare som dyker upp då och då som vi tänker på. Bilen vi tänker på är Doms Dodge Charger. Doms Dodge Charger i Fast and Furious är ett riktigt stänkare bygge med så mycket nitro att en gnista skulle tända eld på bilen och ett tufft grabbigt luftintag genom motorhuven. Ett riktigt piece de resistance i den här ultimata bromance filmen.

Helgonet

Helgonets bil var en Volvo P1800

Helgonet (The Saint på engelska) var en häftig TV-serie som Roger Moore hade huvudrollen som Simon Templar i. Roger Moore skulle ju sedan bli James Bond. Vilken likhet hade Helgonet med James Bond? Jo, Roger Moore hade en häftig och ikonisk bil både som Helgonet och som James bond. Bilen han rattade i Helgonet var en Volvo P1800, något som gjort den väldigt känd i Sverige för att vara en sådan gammal bil. Troligtvis vet nog mer personer att Helgonet körde en Volvo P1800 än att Helgonet gick på TV nuförtiden.

Thelma & Louise

Bilen i Thelma & Louise är en Ford Thunderbird målad i turkos färg

Filmen Thelma & Louise är en klassisk film från 80-talet som fortfarande är riktigt bra. I filmen åker de två huvudpersonerna i en väldigt karaktärsfull bil. Bilen i Thelma & Louise var en Ford Thunderbird cabriolet av årgång 1966. Om du undrar vilken färg den coola bilen i Thelma & Louise hade så är det en variant av turkos färg. Dock är det svårt att säga exakt vilken eftersom färger kan påverkas annorlunda i en film. Läs mer om vilken exakt färg bilen Thelma & Louise körde här.

Mr. Bean

Mr. Beans bil är en Morris Mini 1000

Alla känner ju till Mr. Bean och även den löjliga bilen han kör. Men det finns faktiskt två bilar som är kända från Mr. Bean. Dels Mr. Beans egna bil, bilmärket är Morris och modellen är en Mini 1000. Dels Mr. Beans nemesis, en trehjulig (återigen, väldigt töntig) bil som heter Reliant Robin. Båda bilarna måste vi ju säga verkligen resonerar bra med huvudpersonen i denna roliga TV-serie. Den gröna färgen på Mr. Beans bil är färgen ”Austin Citron Green”, ett äckligt namn på en äcklig bilfärg.

Batman

Den första Batmobilen var byggt på ett Ford Lincoln Futura chassi

Batman utan en Batmobil är otänkbart. Men svårt är det att välja en Batmobil som tar priset som den häftigaste Batmobilen. Många anser att bilen från Batman filmen från 1989 är urtypen till Batmobilen, medan andra anser att bilen från den lite löjliga TV-serien från 1966 är defacto Batmobilen. Batmobilen byggdes på ett Ford Lincoln Futura chassi av 1955 års modell och var nästan det bästa med TV-serien från 60-talet. Den skapades av den kända bildesignern George Barris.

James Bond

Den legendariska bilen i James Bond Goldfinger var en Aston Martin DB5

Varje ny James Bond film är förknippad med en ny bil. Vissa blir ikoniska liksom den Lotus Esprit som kunde transformeras till en ubåt i Älskade spion. Andra når episka proportioner som den Aston martin DB5 som James Bond körde i filmen Goldfinger. Vissa kommer ingen ihåg längre som BMW Z3:an som James Bond körde i Goldeneye från 1995.

Tillbaka till framtiden

Bilen i Tillbaka till framtiden var en DeLorean DMC-12

Tillbaka till framtiden är en omtyckt film från 80-talet som det pratas varmt om i retro cirklar. Man kan säga att bilen (tidsmaskinen) i Tillbaka till framtiden som är av märket DeLorean är som en huvudperson. Hur skulle den här filmen sett ut om det var en Volvo 240 som kördes istället? Det har skrivits mycket om DeLorean DMC-12 som var med i Tillbaka till framtiden genom tiderna, både om den skandalomsusade grundaren av bilmärket, måsvingedörrarna och den omålade karossen av aluminium. Vad man än säger så är det en cool bil.

Profilbild

av Greger

Morsning, det är jag som är Greger, Paulas livspartners. Jag har haft ett passionerat intresse för växter sedan barnsben och om sanningen ska fram brinner det fortfarande för mig. Enligt Paula är jag inte född med tummen mitt i handen. Men däremot tycker jag det är roligare att starta projekt än att avsluta dom. Som du kanske förstår skriver jag artiklar om krukväxter. Hoppas du gillar att läsa vad mina gröna fingrar skrivit.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *