Frysa biskvier

Biskvier, eller chockladbiskvier som de också kallas, finns i livsmedelsaffären och är också ett populärt bakverk. Biskvier är vanligt att bjuda på till födelsedagsfesten, fikat eller ett speciellt tillfälle. Kanske undrar du om man kan frysa biskvier? Det skulle då vara ett bra sätt att i förväg baka biskvier och sedan smidigt frysa in dem. Läs mer i den här artikeln så ska vi gå igenom om man kan frysa biskvier samt hur man kan göra det.

Gör så här för att frysa in biskvier

Chokladbiskvier går bra att frysa

Biskvier går bra att frysa. Det du ska tänka på är att styckfrysa dem samt att frysa in biskvierna lufttätt då håller de bäst.

Gör så här

  1. Säkerställ att biskvierna har svalnat helt och hållet ifall du nyss bakat dem.
  2. Placera chokladbiskvierna på ett fat och placera dem i frysen på fatet så att de styckfryses.
  3. När biskiverna är frysta tar du ut dem från frysen och lägger dem i en plastburk med tättsittande lock. Om du lägger flera lager chokladbiskvier i plastburken så lägg bakplåtspapper mellan dem.
  4. Lägg en sockerbit i plastburken så att eventuell fukt och väta absorberas av sockerbiten.
  5. Placera plastburken i frysen.

Tina biskvier så här

Frysta biskvier tinas snabbt upp i rumstemperatur. Ta ut dom någon timme innan du ska bjuda på dem eller låt dem tinas långsamt i kylskåpet. Det bästa är att låta dem tinas i kylskåpet.

Tänk på det här

När du har tinat de frysta chokladbiskvierna kanske chockladen kan uppfattas som lite svettig. Det är en naturlig effekt av att tina upp dem. Du kan antingen gilla läget eller torka av dem något.

Ett bra tips på att undvika svettiga chokladbiskvier är att frysa in dem utan att de doppats i choklad. Sedan när du ska bjuda på dem och tinat dem från frysen kan du doppa dem i choklad.

Hur länge håller frysta biskvier?

Frysta biskvier håller i cirka 3 månader. Anledningen till att frysta chokladbiskvier inte håller längre än 3 månader i frysen är för att de innehåller mycket smör. Fett håller inte så bra i frysen under längre tid då fettet härsknar. Därför rekommenderar vi att du äter upp de frysta chokladbiskvierna inom 3 månader.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *