Frysa småkakor

Man kan ju undra om det faktiskt är någon som undrar om man kan frysa småkakor, ni vet, sådana där kakor som man ibland har till kaffet? Ja det är faktiskt många som undrar om det går att frysa kakor. Svaret är också ja, du kan frysa in kakor. Hållbarheten är dock inte sådär jättehög.

En sak du behöver tänka på är att småkakor som är bakade på smör går bra att frysa. De innehåller mycket fett, därför bör de ätas inom 3 månader. Ju mer fett kakorna har desto kortare tid klarar de sig i frysen. Därefter tappar de smak och blir inte lika kul att äta helt enkelt. För att frysa kakor ska du styckfrysa dem och därefter placera dem i en plastförpackning eller en fryspåse i frysen. Styckfryser du kakorna fastnar de inte i varandra i frysen.

Gör så här för att frysa in småkakor

  1. Placera kakorna på ett fat, gärna på bakplåtspapper så de inte fastnar på fatet.
  2. Placera fatet i frysen i två timmar.
  3. Efter två timmar placerar du kakorna i en plastburk med lock, då blir det lätt att ta en kaka från frysen när du blir sugen på något gott.

av Marie

Marie är en fembarnsmamma med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag. Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen brukar Marie säga. På Smarta tips skriver jag om ordning och reda, minimalism och smarta husmorstips! Inget ämne är för litet och inget för stort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.