Frysa chokladbollar

Oavsett om det är chokladbollar du gjort själv eller färdiga havrebollar som du köpt i mataffären så kanske du har ställt dig frågan, kan man frysa chokladbollar? Svaret på den frågan är att det går att frysa chokladbollar. Chokladbollar som är lite frysta är också väldigt goda att äta.

Det fina med chokladbollar är att det är lätt och snabbt att göra hemma. Oftast har man redan alla nödvändiga ingredienser hemma så då är det bara köra igång. Självklart vill barnen vara med och det är ju också barnens favorit. Passa på och gör extra många chokladbollar och frys in dem, då har du alltid något gott till kaffet och barnet har ett gott mellanmål.

Ingredienser för chokladbollar som går att frysa

Frysta chokladbollar tinar snabbt, det är perfekt för fikan

Det finns massvis av olika recept på chokladbollar. Det här receptet på chokladbollar som går att frysa är en riktig klassiker.

 • 100 gram margarin
 • En och en halv dl socker
 • 1 matsked vaniljsocker
 • 3 matskedar kakao
 • 5 dl havregryn
 • 3 matskedar snabbkaffe (ju starkare desto godare chokladbollar)
 • Pärlsocker

Gör så här:

 1. Blanda kaffet i lite varmt vatten.
 2. Blanda ihop alla ingredienserna utom pärlsockret i en bunke.
 3. Jobba in kaffet i smeten.
 4. Rulla ihop smeten till en lång korv och dela på korven i lämpliga bitar.
 5. Rulla ihop delarna till små bollar.
 6. Rulla dom små chokladbollarna i pärlsocker.
 7. Placera chokladbollarna på en tallrik och frys dem i frysen.
 8. Placera sen de frysta chokladbollarna i en plastask med lock eller lufttät fryspåse.

Tänk på att stora chokladbollar tar längre tid att tina. Så om du har otåliga familjemedlemmar kanske du ska göra små chokladbollar.

Du kan frysa in färdiga chokladbollar som du köpt i affären också.

Hur länge håller chokladbollar i frysen?

Chokladbollar i frysen håller i ca 2-3 månader. Då chokladbollar innehåller mycket smör så innebär det att de smakar godast inom några månader annars härsknar smöret.

Hur lång tid tar det att tina frysta chokladbollar?

Det tar ca en timme för chokladbollar att tina i rumstemperatur. Tänk på att frysta chokladbollar är goda även om dom inte är helt genomtinade. Tina chokladbollarna långsamt, det vill säga, undvik att tina dem i micro eller ugn.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra. https://www.smartatips.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *