Frysa wienerbröd

Wienerbröd som står framme blir inte så goda och de blir inte så frasiga heller därför är det bättre att frysa in de wienerbröd som du inte äter så de behåller sin goda smak och frasighet. Wienerbröd är ett gott kaffebröd som är mångas favorit till fikapausen. Ett riktigt gott färskt wienerbröd med vanilj och hallonsylt är verkligen svårt att slå. Du kanske inte känner till att det går att frysa wienerbröd för att kunna förvara dem längre.

Kan man frysa wienerbröd?

Kanske undrar du om man kan bunkra upp med wienerbröd så att man alltid har det goda kaffebrödet hemma. Då har du nog undrat om man kan frysa wienerbröd? I den här artikeln ska vi gå igenom det.

Gör så här för att frysa wienerbröd

Färdiga wienerbröd går att frysa in. Tänk dock på att frysta färdiga wienerbröd inte blir lika frasiga som färska wienerbröd när du tinat upp dom. Om du någonsin köpt lite gamla wienerbröd från ett bageri (typ, dagen efter) så har du koll på vad det smakar. De saknar den där frasigheten men smakar ljuvligt ändå.

Gör så här:

  1. Placera wienerbröden i en fryspåse som går att försluta.
  2. Pressa ut luften från fryspåsen.
  3. Förslut fryspåsen.
  4. Placera fryspåsen med wienerbröden i frysen.

Tänk på det här

  • Undvik att micra wienerbröden för länge när du tinar dem. Sylten blir lätt jättevarm av att micras.
  • Du kan även tina wienerbröden i ugn eller i kylskåpet.
  • Om du bakar wienerbröd själv så kan du frysa in de wienerbröd som du inte kommer äta utan glasyr. För att få dem frasiga och goda igen så tinar du upp dem i rumstemperatur och kör dom i ugnen i 100 grader snabbt. Då blir de frasiga igen. Sedan kan du spritsa på glasyren.
    Resultatet blir bättre då än om du skulle frysa in glasyren.

Hur länge håller frysta wienerbröd?

Frysta wienerbröd håller i 2-3 månader i frysen. Anledningen till att de har lite kortare hållbarhet än andra matvaror är för att de innehåller mycket fett. Det gör att de håller i bara några månader i frysen.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *