Kan man frysa kokostoppar?

Kokostoppar är en klassiker till fikat. Du kan både köpa kokostoppar i livsmedelsaffären såväl som att du kan göra egna kokostoppar. Om du undrar ifall man kan frysa kokostoppar så har du hittat rätt. I den här artikeln ska vi gå igenom om det går att frysa kokostoppar samt hur man kan göra det.

Frysa kokostoppar

Kokostoppar går att frysa och håller i ca 3 månader i frysen

Att frysa in kokostoppar går bra. Frys in dem lufttätt och undvik att kokostopparna rör vid varandra så att de fryser fast i en stor klump.

Gör så här

  1. Låt kokostopparna svalna ordentligt ifall du bakat dem själv.
  2. Fördela kokostopparna i en plastask med lock. Se till att de inte rör vid varandra.
  3. Om du ska lägga flera lager kokostoppar i plastasken så lägg bakplåtspapper mellan varje lager. Då fryser de inte ihop i varandra.
  4. Sätt på locket på plastasken och placera den i frysen.

Tänk på det här

Du tinar kokostopparna bäst i kylskåpet men de går bra att tina i rumstemperatur också. Låt dem tinas luftigt så att de inte svettas. Risken ifall du tinar dem i en plastask i kylskåpet är att de blir klibbiga av kondensen. Ät dom omedelbart om du tinat dem i rumstemperatur.

Hur länge håller kokostoppar i frysen?

Kokostoppar håller i ca 3 månader i frysen. Då kokostoppar består av mycket smör så är hållbarheten i frysen relativt kort för kokostoppar. Risken är att de härsknar i frysen om de förvaras för länge.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra. https://www.smartatips.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *