Frysa in blodpudding

Blodpudding har nog räddat många studenter och barnfamiljer som plötsligt måste spara rejält på matpengarna mot slutet av månaden. Köper du blodpudding när det är billigt eller om du inte vill äta upp ett paket på en gång så undrar du säkert över ifall man kan frysa in blodpudding. I den här artikeln ska vi gå igenom om man kan frysa in blodpudding och hur man gör.

Kan man frysa in blodpudding? Ja det kan du. Det är väldigt bekvämt att frysa in blodpudding så att paketet räcker länge.

Gör så här för att frysa in blodpudding

Färdig blodpudding som du köper i mataffären går utmärkt att frysa in. Undvik att frysa in hela paketet eftersom det är svårt att skära den i skivor när den är tinad.

  1. Börja därför med att skära upp blodpuddingen i skivor.
  2. Placera smörgåspapper mellan skivorna av blodpudding. Då blir det lätt att ta ut så många skivor som du vill tillaga när du ska äta blodpudding.
  3. Placera blodpuddingen med smörgåspapper mellan skivorna i en fryspåse. Du kan också placera enskilda skivor i fryspåsar som du sen placerar i frysen (då blir det supersmidigt att plocka ut en skiva i taget).

Tillaga fryst blodpudding så här

Precis som med andra frysta matvaror som du tex ska äta på kvällen kan du ta fram den frysta blodpuddingen på morgonen och placera den på en tallrik i kylen så den tinar. När det är dags för middag är blodpuddingen tinad och färdig att tillaga. Stek den tinade blodpuddingen på svag värme. Undvik att tillaga fryst blodpudding direkt, resultatet blir inte bra.

Undvik också att tina fryst blodpudding i mikron, du riskerar att få torra och smuliga fläckar i blodpuddingen av den ojämna uppvärmningen i mikrovågsugnen.

Hur länge håller blodpudding i frysen?

Fryst blodpudding bör hålla i 2-3 månader.

Publicerat den
Kategoriserat som Frysa

av Marie

Marie är en fembarnsmamma med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag. Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen brukar Marie säga. På Smarta tips skriver jag om ordning och reda, minimalism och smarta husmorstips! Inget ämne är för litet och inget för stort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.