Frysta vindruvor – Perfekt som nyttigt snacks

Visste du att man kan frysa vindruvor? Varför kanske du undrar? Jo, frysta vindruvor är ett utmärkt mellanmål som både är nyttigt och läskar. Läs mer så ska vi gå igenom hur du ska göra när du ska frysa vindruvor.

Gör så här för att frysa vindruvor

Bild på vindruvor som ska frysas
Gröna fasta vindruvor är bäst att frysa in och smakar godast frysta

Innan vi börjar vill vi höja varningens finger att frysta vindruvor inte lämpar sig för småbarn eftersom små barn kan sätta frysta vindruvor i halsen.

Du kan både frysa in vindruvorna som dom kommer från livsmedelsaffären, alltså i plastasken med kvistar och allt. Eller så kan du styckfrysa vindruvorna, då blir de ett perfekt snacks. Fördelarna med att styckfrysa vindruvorna är att du helt enkelt får plats med mer vindruvor i frysen.

Gör så här

  1. Ta bort vindruvorna från kvistarna. Släng de vindruvor som inte ser ut att vara bra (som bruna vindruvor eller mjuka vindruvor).
  2. Skölj vindruvorna så att de är rena.
  3. Placera vindruvorna på en kökshandduk och torka rent dom.
  4. Placera vindruvorna på en bricka som är klädd med bakplåtspapper.
  5. Placera brickan i frysen tills vindruvorna har fryst. Det tar ungefär en halv dag eller ca 8 timmar.
  6. Ta ut brickan med de frysta vindruvorna och placera vindruvorna i en matlåda eller i förslutningsbara fryspåsar. Placera dem därefter igen i frysen.

Vilka vindruvor är bäst att frysa?

Välj gröna fasta och kärnlösa vindruvor

De bästa vindruvorna att frysa in är de som saknar kärnor, det vill säga helt kärnlösa vindruvor. Att frysa vindruvor med kärnor är inte så lyckat. Vidare så är det de gröna, fasta och riktigt krispiga kärnfria druvorna som vi tycker blir godast i frysen.

Kärna ur vindruvor med kärnor

Visst, det går att frysa vindruvor med kärnor också, dela dock på dom först och kärna ur dem. Det tar lite längre tid varför det är ett mindre populärt val.

Välj helst ekologiska vindruvor

Tänk också på att vindruvor besprutas rätt hårt. Därför kan det vara en ide att välja ekologiska vindruvor om du ska frysa in dom eftersom ekologiska vindruvor besprutas minst.

Är frysta vindruvor nyttigt?

Både ja och nej. Även frukt innehåller socker. Vindruvor är en av de frukter som innehåller mest socker. Men sockret som vindruvor innehåller är naturligt socker vilket är bättre än raffinerat socker. Därför kan man säga att det är bättre att äta frysta vindruvor än isglass till exempel (frysta gröna vindruvor smakar faktiskt som Piggelin).

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *