Frysa fikon

Fikon är en frukt som kommer i vågor i mataffären. Färska fikon då, torkade fikon finns i stort sett alltid i mataffären medan färska fikon inte alltid är en självklarhet. Färska fikon är en delikat frukt med en utsökt smak. Därför tror vi inte det kommer som någon överraskning när vi säger att de inte kommer få samma konsistens när de tinat. Men smaken kommer dock vara samma. Därför kan du frysa färska fikon.

Gör så här för att frysa fikon

Du kan frysa fikon som dom är eller delade i klyftor. Vi föredrar att frysa fikon i klyftor.

  1. Skär fikonen i klyftor.
  2. Styckfrys fikonklyftorna genom att placera dem på en bricka på bakplåtspapper. Placera därefter brickan i frysen i två timmar.
  3. Efter två timmar har fikonbitarna fryst. Då placerar du dem i en plastask med lufttätt lock eller i en fryspåse som du kan försluta, tryck ut all luft först. Placera därefter plastasken eller fryspåsen i frysen.
Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *