Frysa kiwi

Kan man frysa kiwi? Det är ju inte den vanligaste frukten man tänker på när man ska frysa frukt. Men svaret på frågan är att man faktiskt kan frysa kiwi. Varför vill man göra det, kanske du undrar. Ja, fryst kiwi är utmärkt att ha i smoothien och att frysa kiwi är ett bra sätt att förlänga hållbarheten på den lilla håriga frukten. Fryst frukt är också ett gott mellanmål som inte är allt för onyttigt. I den här artikeln ska vi gå igenom hur du ska frysa kiwi.

Gör så här för att frysa kiwi

Frysa in kiwi i skivor eller som purée

En sak du ska tänka på när du ska frysa kiwi är att du inte ska frysa hela frukten som den är. Du fryser alltid in kiwi i bitar eller i purée. Antingen med skal eller utan skal. Man kan faktiskt äta skalet på kiwi och det kan vara tidsbesparande att slippa skala dem.

Styckfrysa kiwi

En annan bra sak att påpeka är att en bunt kiwibitar som fryses ihop i en burk kommer bli en stor klump som är svår att dela på. Därför ska du alltid styckfrysa kiwi. Att styckfrysa kiwi innebär att du fryser in kiwi skivorna en och en och sen när de är frysta placerar du dem i en fryspåse eller plastlåda. På så sätt fryser inte kiwibitarna ihop.

Frysa kiwiskivor

 1. Välj söta kiwi att frysa in. Ju sötare och mognare desto bättre kommer trivas i frysen. Undvik kiwi som ser skadad ut.
 2. Skala kiwi frukterna och skiva dem i jämna skivor (du kan också frysa in dem med skal).
 3. Placera skivorna på en bricka med bakpapper på sig.
 4. Placera brickan med kiwiskivorna i frysen i några timmar tills de har fryst.
 5. När kiwiskivorna är frysta så flyttar du dem till en förslutningsbar fryspåse eller en plastlåda med lock.
 6. Placera därefter fryspåsen eller plastlådan i frysen.

Frysa in kiwi som purée

Ett smart tips på att frysa in kiwi är att frysa in den som purée. Det går jättesnabbt att göra och är perfekt för smoothies.

 1. Pureea kiwisarna i en blender (antingen med skal eller utan skal).
 2. Fyll en isform med kiwipureen.
 3. Placera isformen i frysen tills pureen fryst.
 4. Flytta på isbitarna av kiwipuree när pureen är fryst till en förslutningsbar fryspåse eller plastlåda med lock.
 5. Placera fryspåsen eller plastlådan i frysen.
Avatar photo

av Marie

Marie är en fembarnsmamma med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag. Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen brukar Marie säga. På Smarta tips skriver jag om ordning och reda, minimalism och smarta husmorstips! Inget ämne är för litet och inget för stort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *