Kassler är en del av många hushålls husmanskost i Sverige. Därför har du nog någon gång funderat på om man kan frysa kassler. Svaret på den frågan är att ja, du kan frysa in kassler. Läs mer i den här artikeln så ska vi tala om hur du ska göra för att frysa kassler och hur länge hållbarheten på fryst kassler är.
Gör så här för att frysa kassler

Kassler kan du frysa in som skivor eller som hel stycke. Det är bäst att frysa in kassler som skivor eftersom du då enklare kan ta ut en portion fryst kassler. Fryser du in en hel kassler så måste du tina den innan du kan skära en bit från den annars.
Gör så här
- Skiva kasslern i jämntjocka om den inte redan är det.
- Gör en stapel av kasslerskivorna och varva varje skiva med bakplåtspapper så att skivorna inte fastnar i varandra i frysen.
- Lägg kasslerskivorna i en förslutningsbar fryspåse. Kläm ut luften från fryspåsen när du försluter den.
- Placera fryspåsen i frysen.
Hur lång hållbarhet har fryst kassler?
Fryst kassler håller i tre månader i frysen. En detalj att ha i åtanke är att fryst kassler som legat i frysen en längre tid kommer smaka härsket.
Griskött har kortare hållbarhet än ko
Generellt kan man säga att kött håller i upp till 6 månader i frysen och att griskött håller i upp till 3 månader i frysen. Köttet blir inte dåligt efter den tiden, men det kommer inte smaka lika bra och konsistensen kan vara annorlunda.
Kassler håller mellan 3 till 6 månader i frys
Därför ska du äta fryst kassler inom 3 månader men den kan vara bra även efter 3 månader eftersom till skillnad mot rent griskött är kassler mycket saltat vilket påverkar hållbarheten. Vi skulle dock undvika fryst kassler som är äldre än 6 månader.