Hur kan man frysa mango?

Fryst mango finns i nästan varje mataffär. Därför kanske det inte kommer som någon överraskning att du kan frysa färsk mango själv. Att frysa egen färsk mango går därför bra också, dock går det ju inte att bara ta en hel mango och lägga i frysen. Det du ska tänka på är att skala mangon och tärna fruktköttet. Därefter kan du styckfrysa mangon eller frysa in klyftor av mango i lufttäta plastpåsar. Tänk på att fryst mango bli lite mosig när den tinar, men ska du ha den frysta mangon i en smoothies eller i matlagning så spelar det ju ingen roll.

Gör så här för att frysa mango

  1. Skala mangon och plocka bort fröet i mitten.
  2. Tärna fruktköttet.
  3. Placera fruktköttet på en bricka som du placerar i frysen i 2 timmar.
  4. Ta ut brickan ur frysen och placera mangobitarna i en fryspåse som går att stänga eller i en plastask med lock. Placera därefter fryspåsen eller plastasken i frysen.
Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *