Kan man frysa apelsin?

Frysa apelsin? Kanske har du inte ens tänkt på det, apelsiner finns ju överallt nuförtiden. I frukt disken, i glass, i godis, som fryst juice. Men ibland kanske du undrar om du kan frysa färsk apelsin, alltså apelsiner i fruktdisken?

Du kan frysa apelsin. Apelsin är en citrusfrukt och liksom övriga citrusfrukter går det bra att frysa den. En sak du ska tänka på är att du inte kan frysa in hela apelsinen som den är. Du kan antingen frysa apelsinen i klyftor eller tunna skivor eller så kan du frysa bara juicen från apelsinen (i isformar tex).

Fryser du in apelsinen som den är kommer den inte bli så rolig att äta när du tinat den. Med ett undantag. Ska du bara använda juicen i framtiden så kan du frysa in apelsinen i sin befintliga form och sen tina och klämma ut juicen från den.

Gör så här för att frysa apelsin

  1. Försök att välja mogna och söta apelsiner att frysa in.
  2. Skiva eller skär apelsinen i klyftor.
  3. Placera apelsinskivorna eller apelsinklyftorna på en bakplåt jämnt fördelade så de inte fryser ihop. Täck brickan med plastfolie så de inte absorberar lukt och smak.
  4. Frys in apelsinbitarna i två timmar.
  5. Ta sedan ut bakplåten och placerar de frysta apelsinbitarna i en plastburk eller lufttät förslutningsbar plastpåse.
  6. Placera därefter plastburken eller plastpåsen i frysen.
Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *