Frysa kokosmjölk

Kokosmjölk låter exotiskt men finns faktiskt i de flesta livsmedelsaffärer. Mest populärt är det att använda kokosmjölk till matlagning såsom till en thaigryta. Om du inte behöver använda hela burken kokosmjölk till matlagningen kanske du undrar om man kan frysa in kokosmjölk. I den här artikeln ska vi försöka besvara den frågan.

Kan man frysa kokosmjölk?

Ja, det går att frysa kokosmjölk. Du behöver dock känna till att hållbarheten är relativt kort. Den korta hållbarheten i frysen för kokosmjölk beror på att kokosmjölk är väldigt fet, feta matvaror har inte så lång hållbarhet i frysen.

En annan sak att tänka på är att kokosmjölk som har varit fryst och sedan tinats fungerar bäst i matlagning då konsistensen blir lite annorlunda mot icke fryst och tinad kokosmjölk.

Gör så här för att frysa in kokosmjölk

En thaigryta med kokosmjölk i går också att frysa in

Om du ska frysa in kokosmjölk tycker vi att du ska frysa in den som isbitar i en isform. Men du kan också frysa in kokosmjölk i en förslutningsbar plastlåda eller fryspåse. Det blir dock enklare att portionsfrysa kokosmjölken i en isform.

  1. Häll bort kokosvattnet från kokosmjölken så endast den vita trögflytande kokosmjölken är kvar.
  2. Häll kokosmjölken i en isform och ställ isformen i frysen.
  3. När kokosmjölken har stelnat efter ett par timmar så tar du ut iskuberna av kokosmjölk och placerar dem i en förslutningsbar ispåse. Pressa ut luften från ispåsen och placera den i frysen därefter.

Tänk på det här

  • Genom att frysa kokosmjölken i isbitar så kan du enkelt ta ut en bit när du behöver kokosmjölk till matlagning.
  • Frys inte in kokosmjölken i konserven eller förpackningen den kommer i utan frys in kokosmjölken i en fryspåse eller i en förslutningsbar förpackning.

Hur länge håller fryst kokosmjölk?

Fryst kokosmjölk håller i upp till 3 månader. Efter 3 månader blir inte kokosmjölken dålig men konsistens och smak försämras.

Kan man frysa mat med kokosmjölk?

Ja, man kan frysa mat med kokosmjölk i såsom en thaigryta.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *