Frysa smörgåstårta

Smörgåstårta är populär festmat till studentbjudningar, julhelgen, nyår och midsommar. Om du ska göra din egen smörgåstårta kanske du undrar om du kan frysa smörgåstårtan så att du kan förbereda den innan du ska bjuda på den. I den här artikeln ska vi gå igenom om man kan frysa smörgåstårta och hur du ska göra för att frysa smörgåstårta.

Gör så här för att frysa smörgåstårta

Det går inte frysa in en färdig smörgåstårta, men bottnarna går bra att frysa in

Kan man frysa en färdig smörgåstårta?

Till att börja med så kan vi konstatera att det inte går att frysa en färdig smörgåstårta. Det innebär att om du har en redan färdig smörgåstårta som blev över från en fest så kan du inte frysa in den. Anledningen till att du inte kan göra det är för att smörgåstårta består av gräddfil och majonnäs. Det är två ingredienser som är väldigt feta och som inte får samma konsistens om de tinas efter nedfrysning. Därför kan du inte frysa en färdig smörgåstårta. Däremot kan du frysa delar av en smörgåstårta som du gör själv. På så sätt kan du förbereda den innan du ska bjuda på den.

Frysa smörgåstårta som du ska göra själv

Ska du göra en smörgåstårta själv och vill förbereda den genom att frysa den så går det dock att frysa smörgåstårtan. Inte hela smörgåstårtan med garnering utan bara bottnarna med fyllning mellan. Det betyder att du kan göra klart själva grunden av smörgåstårtan och frysa in den, sedan när du ska servera den så kan du garnera den och ha på majonnäs när den är tinad.

Gör så här för att frysa smörgåstårta

  • Smörgåstårta går inte frysa i sin helhet.
  • Du kan förbereda smörgåstårtan genom att göra klart bottnarna i förväg.
  • Sedan fryser du in bottnarna med fyllning lufttätt.
  • När du ska göra klart smörgåstårtan med garnering och majonnäs så låter du bottnarna med fyllning tina i kylskåp under en dag.

Kan man frysa smörgåstårta med räkor?

Ja, du kan frysa smörgåstårta med räkor om räkorna är en del av fyllningen.

Hur ska man förvara en smörgåstårta

Förvara en färdig smörgåstårta i kylskåpet. Smörgåstårta håller i 2-3 dagar i kylskåp. Tänk på att inte förvara smörgåstårtan utanför kylskåpet under längre tid då räkor kan bli dåliga då.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra. https://www.smartatips.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *