Frysa Janssons Frestelse

Janssons Frestelse är en populär maträtt som vanligtvis äts under julhelgen och under påsken. Många gör sin egen Janssons Frestelse, men den finns även i frysdisken i livsmedelsaffären. Om du gör din egen kanske du har undrat om man kan frysa Janssons Frestelse så att man slipper göra maträtten samma dag den ska ätas. Svaret på frågan om man kan frysa Janssons Frestelse är, ja, man kan frysa Janssons Frestelse. Läs mer nedan så ska vi ge några smarta tips du ska tänka på.

Gör så här för att frysa Janssons Frestelse

Janssons Frestelse innehåller grädde och potatis. Både grädde och potatis brukar inte hålla så bra i frysen, speciellt grädde eftersom den är fet. Feta matvaror och ingredienser brukar inte hålla sig så bra i frysen länge. Därför så ska du tänka på att max frysa Janssons Frestelse i några veckor max.

En annan sak att tänka på är att när du ska värma den frysta Janssons Frestelse så ska du slå på lite grädde på den.

Gör så här

  1. Laga Janssons Frestelse som vanligt.
  2. Låt den svalna och frys in den så fort som möjligt när den svalnat.
  3. Frys in hela formen i frysen som den är (om formen tål frys)
  4. Nästa dag så stjälper du ur Janssons Frestelse från formen och placerar den lufttätt i en fryspåse eller lufttätt i aluminiumfolie, plastfolie eller liknande, placera den sedan i frysen igen.

Tina fryst Janssons Frestelse

Bäst tinar du fryst Janssons Frestelse i kylen, långsamt. Värmer du upp den fryst i ugnen direkt kommer den spricka. Låt den tinas långsamt i en ugnssäker form i kylen under en dag. När den är tinad tillsätter du lite grädde och smör om du vill. Sedan är den redo för ugnen.

Gör så här

  1. Ta ut den frysta Janssons Frestelse från frysen.
  2. Placera den i en ugnssäker form och placera den i kylen för att den ska tina.
  3. När den är tinad tillsätter du grädden.
  4. Placera därefter den tinade Janssons Frestelsen i ugnen för uppvärmning.

Tänk på det här

Eftersom du kommer tillsätta grädde när Janssons Frestelse är tinad så kan du laga den med lite mindre grädde.

Hur länge håller fryst Janssons Frestelse?

Fryst Janssons Frestelse håller i upp till tre månader i frysen. Eftersom Janssons Frestelse innehåller potatis och grädde så lämpar sig inte maträtten för längre tid i frysen. Maträtten blir inte dålig av att vara i frysen i mer än tre månader, men konsistens och smak blir sämre.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *