Frys in paprika effektivast så här

Paprika är en mångsidig grönsak som går att använda som ingrediens i maträtter, i sallader och på mackan. Odlar du paprika själv eller köper på dig paprika i mataffären när det är säsong och när den är billigt. Då kanske du undrar om man kan frysa in paprika så att grönsaken håller längre. I den här artikeln ska vi prata om hur du ska göra för att frysa in paprika.

Gör så här för att frysa in paprika

Du behöver inte blanchera paprikan ifall du fryser in paprikan finfördelad. Ska du frysa in den i större bitar eller hel kan det vara en bra ide att förvälla paprikan så att paprikan inte får så besk smak och blir så vattnig när den tinas upp.

Hur länge håller fryst paprika? Fryst paprika håller i ca 6 månader i frysen.

Följ dessa steg för att frysa in paprika:

  1. Ta bort kärnhuset från paprikan. Dela därefter paprikan i två halvor.
  2. Strimla paprikahalvorna och hacka strimlorna så att du får en massa små hackade bitar av paprika. Du kan också skippa steget att hacka dem och förvara paprikan strimlad i frysen.
  3. Placera den hackade paprikan i en fryspåse som du sedan placerar i frysen. Tryck ur luften ur fryspåsen när den är förseglad.
  4. Efter två timmar tar du ut fryspåsen och trycker till den så att de små paprika bitarna inte fryser ihop. Platta ihop fryspåsen och lägg tillbaka den i frysen igen.

Tänk på det här

Fryst paprika blir godast att äta i varma maträtter såsom pajer, gratänger eller grytor. Fryst paprika blir inte så gott att äta på mackan eller i salladen efter du har tinat upp den.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *