Frysa böngroddar

Böngroddar kan frysas, men de måste förvällas innan, eller blancheras som det också kallas. Det är enkelt att frysa böngroddar, det enda du behöver göra är att blanchera dem, låta dem torka och kallna samt sedan placera böngroddarna i en lufttät fryspåse som du klämmer ut luften ur. Undrar du hur du ska frysa böngroddar? Läs vidare.

Gör så här för att frysa böngroddar

  1. Rengör böngroddarna under rinnande vatten snabbt.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull. När vattnet kokar för fullt så sänker du ned böngroddarna i det kokande vattnet i ett durkslag av metall. Låt böngroddarna koka i 1-2 minuter.
  3. Efter 2 minuter placerar du böngroddarna i en kastrull med kallt vatten.
  4. Placera därefter böngroddarna på en kökshandduk så de torkar.
  5. Packa därefter groddarna i en lufttät fryspåse. Försök att pressa ut så mycket luft som möjligt från fryspåsen.
Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *