Frysa böngroddar

Böngroddar kan frysas, men de måste förvällas innan, eller blancheras som det också kallas. Det är enkelt att frysa böngroddar, det enda du behöver göra är att blanchera dem, låta dem torka och kallna samt sedan placera böngroddarna i en lufttät fryspåse som du klämmer ut luften ur. Undrar du hur du ska frysa böngroddar? Läs vidare.

Gör så här för att frysa böngroddar

  1. Rengör böngroddarna under rinnande vatten snabbt.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull. När vattnet kokar för fullt så sänker du ned böngroddarna i det kokande vattnet i ett durkslag av metall. Låt böngroddarna koka i 1-2 minuter.
  3. Efter 2 minuter placerar du böngroddarna i en kastrull med kallt vatten.
  4. Placera därefter böngroddarna på en kökshandduk så de torkar.
  5. Packa därefter groddarna i en lufttät fryspåse. Försök att pressa ut så mycket luft som möjligt från fryspåsen.

av Marie

Marie är en fembarnsmamma med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag. Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen brukar Marie säga. På Smarta tips skriver jag om ordning och reda, minimalism och smarta husmorstips! Inget ämne är för litet och inget för stort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.