Kan man frysa ingefära?

Kan man frysa ingefära? Ja, färsk ingefära går bra att frysa in. Det är ett bra sätt att försäkra sig om att alltid ha bra ingefära tillgängligt hemma då färsk ingefära kan torka ut och bli oanvändbar till matlagning.

Gör så här för att frysa ingefära

Ingefära går att frysa in i skivor, bitar, rivet eller hela ingefäran som den är

Ingefära kan du frysa in skivad eller riven. Du kan också frysa in den i mindre bitar. Vi föredrar dock förstnämnda då det blir lätt att ta ut lämplig mängd ingefära när man behöver det.

Frysa riven ingefära

  1. Rengör ingefäran, skär bort delar av ingefäran som inte ser bra ut.
  2. Riv ingefäran i ett rivjärn. Antingen med eller utan skalet.
  3. Riven ingefära kan du bäst frysa in i en förslutningsbar fryspåse. Plattar du till den tar den lite plats i frysen.

Tips

Platta till ingefäran i fryspåsen tunt. Då blir det lätt att bryta loss en kant när du ska ta en bit ingefära.

Styckfrysa ingefära

Ska du frysa in ingefära i bitar eller skivor ska du styckfrysa den. Det innebär att du fryser in bitarna och skivorna en och en så att de inte bildar en stor klump. Då blir det enkelt att ta ut lämplig mängd ingefära från frysen.

  1. Rengör ingefäran och rensa bort dåliga delar från den.
  2. Skiva ingefäran eller dela den i bitar.
  3. Placera den skivade eller delade ingefäran på en bricka och på bakplåtspapper.
  4. Placera brickan med ingefära i frysen.
  5. När ingefäran har fryst så tar du ut brickan och flyttar på ingefära skivorna eller bitarna till en fryspåse. Pressa ut luften från fryspåsen och placera den i frysen.

Riva ingefära utan trådar

Om du undrar hur man kan riva ingefära utan trådar så kan du pröva att riva fryst ingefära. Frys in hel ingefära eller delad som två halvor. En hel ingefära går faktiskt att riva när den är fryst och den går bra i rivjärnet då.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *