Frysa bulgur

Bulgur är nuförtiden ett mycket populärt alternativ till potatis och pasta. Att tillaga rätt mängd bulgur kan vara svårt. Vem har inte stått där med en jättekastrull bulgur när hela familjen har tagit en portion. Då kanske du står där och undrar, kan man frysa bulgur?

Tänk på det här när du fryser bulgur

Inga konstigheter alls, du kan frysa in bulgur och bulgur håller i omkring 3 månader i frysen. När man tillagar bulgur är det lätt att man tillagar för mycket. Att frysa in bulgur är ett bra sätt att minska på matsvinnet. Frys in bulgur tillagat i fryspåsar eller plastburkar. Frys in bulgur lufttätt så absorberar den inte lukt och smak.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *