Hur kan man frysa oliver?

Kan man frysa in oliver? Ja det kan du. Dock ska du undvika att frysa in oliver i lag. Spola oliverna först och torka därefter. Sedan går det bra att frysa in dem.

Gör så här för att frysa in oliver

Tricket med att frysa in oliver, som faktiskt går att frysa in, är att styckfrysa dem.

Att styckfrysa något innebär att man fryser in oliverna en och en, på en bricka utan att de rör vid varandra. Då fastnar inte oliverna i en enda klump i frysen.

Placera oliverna på en bricka i frysen i ett par timmar. Sedan placerar du de frysta oliverna i en lufttät fryspåse. Då blir det enkelt att ta fram en portion oliver när du ska äta dem. Undvik att frysa in oliver i saltlag, frys alltid in dom torra. Du kan skölja oliverna i ett durkslag för att spola av saltlaget.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra. https://www.smartatips.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *