Frysa oliver

Kan man frysa in oliver? Ja det kan du. Dock ska du undvika att frysa in oliver i lag. Spola oliverna först och torka därefter. Sedan går det bra att frysa in dem.

Gör så här för att frysa in oliver

Tricket med att frysa in oliver, som faktiskt går att frysa in, är att styckfrysa dem.

Att styckfrysa något innebär att man fryser in oliverna en och en, på en bricka utan att de rör vid varandra. Då fastnar inte oliverna i en enda klump i frysen.

Placera oliverna på en bricka i frysen i ett par timmar. Sedan placerar du de frysta oliverna i en lufttät fryspåse. Då blir det enkelt att ta fram en portion oliver när du ska äta dem. Undvik att frysa in oliver i saltlag, frys alltid in dom torra. Du kan skölja oliverna i ett durkslag för att spola av saltlaget.

av Marie

Marie är en fembarnsmamma med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag. Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen brukar Marie säga. På Smarta tips skriver jag om ordning och reda, minimalism och smarta husmorstips! Inget ämne är för litet och inget för stort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.