Frysa physalis

Physalis är ett gott bär som ofta säljs i mataffärer i små plastaskar. Kanske har du märkt att physalis (som också heter gyllenbär eller kapkrusbär) snabbt kan mögla. Då kanske du undrar om man kan förlänga hållbarheten? Läs vidare så ska vi gå igenom om man kan frysa physalis och hur du ska frysa physalis.

Men först av allt, går det ens att frysa physalis? Svaret är ja.

Gör så här för att frysa physalis

Physalis går att frysa. Det är enkelt, bara placera bären i en lufttät fryspåse eller styckfrysa bären en och en innan de fryses in. Tänk dock på att physalis kan vara lite sladdrig när den varit fryst. Ska du använda fryst physalis till en smoothies så spelar det ju ingen roll. Men om du ska äta bären som om de kom från mataffären så kanske du blir lite besviken.

av Marie

Marie är en fembarnsmamma med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag. Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen brukar Marie säga. På Smarta tips skriver jag om ordning och reda, minimalism och smarta husmorstips! Inget ämne är för litet och inget för stort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.