Frysa potatissoppa

Soppa kanske inte är det vanligaste man tänker på när man ska frysa in något. Men soppor, som potatissoppa är ett mycket bra val att frysa in eftersom du kan öka hållbarheten på soppan länge. Oftast när man tillagar soppa så gör man ju inte en liten portion utan en stor kastrull. Då kanske du undrar, går det att frysa in potatissoppa? Svaret på den frågan är ja, det går att frysa in potatissoppa.

Gör så här för att frysa potatissoppa

Slät potatissoppa går fint att frysa in. Frys in potatissoppan i plastburkar med lock eller i portionspåsar så blir det enkelt att ta ut lämpligt antal portioner.

Tänk på att grädde inte är en lyckad ingrediens att frysa in. Därför blir det bäst om du fryser soppan utan grädde och tillför grädde till potatissoppan efter att du har tinat den. Glöm inte att låta potatissoppan kallna helt och hållet innan du fryser den.

av Marie

Marie är en fembarnsmamma med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag. Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen brukar Marie säga. På Smarta tips skriver jag om ordning och reda, minimalism och smarta husmorstips! Inget ämne är för litet och inget för stort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.