Frysa pumpasoppa – Perfekt för hösten!

Pumpasoppa är en god soppa som görs med pumpa som huvudingrediens. Visste du att man kan frysa pumpasoppa. Genom att frysa pumpasoppa kan du minska matsvinnet men samtidigt ha ett lager av god pumpasoppa i frysen om du kanske vill värma dig med god pumpasoppa på hösten. Vanligtvis så tillagar man soppa i lite större mängd. Därför kan det vara bra att känna till att man kan frysa pumpasoppa och på så sätt förlänga hållbarheten på den.

Gör så här för att frysa pumpasoppa

När du ska frysa in pumpasoppa är det viktigt att du fryser in den kall. Annars kan frys och matvaror i frysen ta skada. Det är inte komplicerat alls att frysa in pumpasoppa. Enklast är det att frysa in den i plastaskar i portionsstorlek. Frys gärna in den i plastaskar med lock på, gärna i portionsstorlek. Då blir det lätt att ta ut en portion när smaken faller sig på.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *