Så här fryser jag in tomatsoppa

Tomatsoppa är en riktig klassiker hos oss om hösten. Det beror bara på att mormor Agda alltid bjöd mig på hennes tomatsoppa när jag besökte henne på höstlovet när jag var liten. Förhoppningsvis behåller mina barn den goda traditionen även om minst ett av mina barn inte gillar tomat (än).

En god och krämig tomatsoppa är ju en så lyckad maträtt som både värmer, ser pigg ut och är god. Inte bara är det en välsmakande och lättlagad maträtt den är ju billig att göra också. Under hösten lagar jag en stor sats tomatsoppa som jag sedan fryser in. Fördelen med att frysa tomatsoppa är att jag kan ha en portion i frysen och slipper laga tomatsoppan varje gång jag ska bjuda på det.

Frys in tomatsoppan så här

Jag brukar göra tomatsoppa med mycket grädde i, då blir det riktigt gott. Jag tillsätter inte grädden innan jag fryser tomatsoppan eftersom grädde inte mår bra av att frysas. Därför ska du tillsätta grädden efter att du tinat tomatsoppan istället, när du värmer upp den. Det som händer om du fryser soppa med grädde i är att grädden skär sig med soppan i frysen.

Fryser du in tomatsoppa utan grädde så håller den bättre och den smakar också mycket bättre när du tinat den. Frys gärna in tomatsoppa i plastburkar med lock eller i portionsburkar, då blir det smidigt att ta ut en portion fryst tomatsoppa när smaken faller sig på.

Undvik också att frysa in en varm soppa i frysen. Låt alltid soppan kallna ordentligt innan den placeras i frysen. Det gäller faktiskt alla varma matvaror, det är inte bra för frysen att frysa in något som inte har kallnat.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *