Frysa tomatsoppa

En god och krämig tomatsoppa är en lyckad maträtt. Inte bara är det en god och lättlagad maträtt den är billig också. Tomatsoppa kan du frysa. Fördelen med att frysa tomatsoppa är att du kan ha en portion i frysen och slipper äta hela soppan på en gång.

Frys in tomatsoppan så här

Tomatsoppa görs oftast med grädde men känner du redan till att du ska frysa tomatsoppan efter tillagning rekommenderar vi att du inte tillsätter grädden till tomatsoppan innan du fryser den. Tillsätt grädden efter att du tinat tomatsoppan istället. Det som händer om du fryser soppa med grädde är att grädden skär sig med soppan i frysen. Då ökar du inte bara hållbarheten på tomatsoppan men gör så att smaken håller i sig. Frys gärna in tomatsoppa i plastburkar med lock eller i portionsburkar, då blir det smidigt att ta ut en portion fryst tomatsoppa när smaken faller sig på.

Undvik också att frysa in en varm soppa i frysen. Låt alltid soppan kallna ordentligt innan den placeras i frysen.

Publicerat den
Kategoriserat som Frysa

av Marie

Marie är en fembarnsmamma med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag. Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen brukar Marie säga. På Smarta tips skriver jag om ordning och reda, minimalism och smarta husmorstips! Inget ämne är för litet och inget för stort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.