Frysa krossade tomater

Undrar du om man kan frysa krossade tomater? Det gjorde jag också en dag när jag kom hem från livsmedelsaffären med nästan en hel påse solmogna röda fina bifftomater. När jag sökte på internet så hittade jag snabbt svar att det kunde man, alltså det gick bra att frysa tomaterna när de var krossade. Varför vill man frysa krossade tomater, inte blir de lika goda igen sedan när de tinat? Du har helt rätt. Men i matlagning och i bakning så gör sig frysta krossade tomater fint. Om du bakar mycket pizza (som vi gör) så är detta ett perfekt sätt att förbereda satser av tomatsås på. Man kan redan innan man fryser krossade tomaterna förbereda infrysningen genom att frysa in portioner. Då blir det lätt att ta ut en portion frysta krossade tomater till matlagningen. Det har sparat oss tid länge.

Gör så här

De här instruktionerna tycker vi fungerar bäst för oss.

  1. Skölj tomaterna och torka av dem.
  2. Smaksak att ta bort den grova mittendelen av tomaten. Vi brukar skära bort den gröna mittendelen. Men den går faktiskt att äta om man finfördelar den.
  3. Skär tomaterna i grova bitar och lägg dem i en matberedare.
  4. Kör tomatbitarna i matberedaren så att du får en pure. Välj själv hur fint du vill mixa tomatbitarna.
  5. Häll i lite olivolja och krydda med basilika eller oregano.
  6. Fyll förslutningsbara fryspåsar med de krossade tomaterna, förslut och platta till. Placera därefter i frysen.

Du kan också frysa in dem i plastburkar med lock på. Men om du fryser in tomatsåsen i plastburkar så fyll inte burken till toppen då såsen sväller lite i frysen.

Vill du frysa redan färdigköpta frysta tomater ska du inte frysa in dem i konservburkarna. Häll över tomatsåsen till fryspåsar eller plastburkar med lock innan!

Lycka till i köket!

Avatar photo

av Marie

Marie är en fembarnsmamma med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag. Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen brukar Marie säga. På Smarta tips skriver jag om ordning och reda, minimalism och smarta husmorstips! Inget ämne är för litet och inget för stort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *