Frysa citrongräs

Citrongräs är något vi sällan använder i svenska maträtter men desto mer i utländska maträtter där det är en viktig ingrediens. Kanske har du fått en kokbok i present där det tipsas om spännande maträtter där citrongräs ingår. Då kanske du köper på dig en stor mängd citrongräs och står där med ett knippe över och en undran ifall man kan frysa citrongräs?

Kan man frysa citrongräs?

Svaret på den frågan är att man kan frysa citrongräs. Citrongräs kanske inte är det första du funderar på om man kan frysa in. Det är ju inte en matvara som kanske går åt i stora volymer i de flesta hemmen. Men även om det inte konsumeras i höga volymer så går det bra att frysa in citrongräs. Frys in citrongräs som det är i en lufttät fryspåse. Svårare än så är det inte.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *