Går leverpastej att frysa?

Undrar du om man kan frysa leverpastej? Javisst, du kan frysa leverpastej. Det kan vara bra att känna till ifall man inte kan äta upp ett paket innan det går ut eller om man hittar leverpastej till extrapris i livsmedelsaffären.

Alla gillar ju inte leverpastej, så då kan det dröja innan ett paket går åt. Då är det en smart ide att frysa leverpastej och förlänga hållbarheten.

Det du ska tänka på är att fryst leverpastej har relativt kort hållbarhet, bara 3 månader. Förvaras leverpastej för länge i frysen kan den utveckla en illa smakande bismak. Du bör också frysa in leverpastej luftätt.

I den här artikeln ska vi gå igenom frågan, kan man frysa leverpastej?

Gör så här för att frysa leverpastej

Det går bra att frysa bredbar och skivbar leverpastej

Som med många matvaror som man fryser in så kan konsistensen bli annorlunda när matvaran tinat. Likaså är det med leverpastej, konsistensen kan skilja sig i att den blir lite lösare och vattnigare. Dock är inte det ett stort problem, fryst leverpastej som du har tinat går att äta. En sak att notera är att mager leverpastej oftast inte blir så bra att frysa in. Normalfet leverpastej klarar sig bättre i frysen och blir godare när den tinat.

Går det att frysa in både bredbar och skivbar leverpastej?

Ja, både bredbar och skivbar leverpastej går att frysa in.

Gör så här

Det du ska tänka på när du fryser in leverpastej är att du ska frysa in den lufttätt. Då håller leverpastejen länge i frysen. Du kan frysa in ett paket leverpastej som det är, men det är svårt att dela på den innan den tinat. Därför är det bättre att dela på ett större paket leverpastej och frysa in den i bitar.

  1. Dela en större förpackning skivbar leverpastej i jämna bitar.
  2. Lägg bitarna i var sin förslutningsbar fryspåse, kläm ut luften ur fryspåsen innan du försluter den.
  3. Placera fryspåsen i frysen.

Tänk på det här

  • Tänk på att leverpastej som förvaras länge i frysen kan utveckla en mindre aptitretlig bismak. Därför ska du inte förvara leverpastej för länge i frysen, sikta på inte mer än 3 månader. Anledningen till att leverpastej kan få en oangenäm bismak är för att leverpastejen är fet och feta matvaror har relativt kort hållbarhet i frysen.
  • Ska du frysa in en förpackning med bredbar leverpastej kan du frysa in paketet som det är om det är oöppnat. Är det öppnat kan du placera förpackningen i en förslutningsbar fryspåse.
  • Leverpastej finns i livsmedelsaffären i storpack. Äter du mycket leverpastej så kan det vara en vits att köpa ett storpack och sen frysa in den i mindre delar. På så sätt kan man ta ut en bit i taget och slipper köpa flera små paket leverpastej. Billigare i längden.
  • Tina leverpastejen i kylskåp. Undvik att tina fryst leverpastej i rumstemperatur eller i micro, den blir bäst om den får tina långsamt i kylskåpet.

Kan man frysa bredbar leverpastej?

Ja, man kan frysa bredbar leverpastej. Bäst blir det om du fryser in ett paket bredbar leverpastej som inte har öppnats. På så sätt kan du förlänga hållbarheten på ett paket bredbar leverpastej som håller på att gå ut.

Hur länge håller fryst leverpastej?

Leverpastej håller i upp till 3 månader i frysen. Det finns också källor på att den kan hålla upp till 2 månader och att den sedan kan den få en härsken smak (källa).
De flesta matvaror som innehåller mycket fett håller upp till 3 månader i frysen och bör ätas innan dess. Därefter förändras konsistens och smak till det sämre.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra. https://www.smartatips.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *