Frysa leverpastej

Undrar du om man kan frysa leverpastej? Javisst, du kan frysa leverpastej. Det kan vara bra att känna till ifall man inte kan äta upp ett paket innan det går ut eller om man hittar leverpastej till extrapris i livsmedelsaffären. Alla gillar ju inte leverpastej, så då kan det dröja innan ett paket går åt. Då är det en smart ide att frysa leverpastej och förlänga hållbarheten. I den här artikeln ska vi gå igenom frågan, kan man frysa leverpastej?

Gör så här för att frysa leverpastej

Det går bra att frysa bredbar och skivbar leverpastej

Som med många matvaror som man fryser in så kan konsistensen bli annorlunda när matvaran tinat. Likaså är det med leverpastej, konsistensen kan skilja sig i att den blir lite lösare och vattnigare. Dock är inte det ett stort problem, fryst leverpastej som du har tinat går att äta. En sak att notera är att mager leverpastej oftast inte blir så bra att frysa in. Normalfet leverpastej klarar sig bättre i frysen och blir godare när den tinat.

Går det att frysa in både bredbar och skivbar leverpastej?

Ja, både bredbar och skivbar leverpastej går att frysa in.

Gör så här

Det du ska tänka på när du fryser in leverpastej är att du ska frysa in den lufttätt. Då håller leverpastejen länge i frysen. Du kan frysa in ett paket leverpastej som det är, men det är svårt att dela på den innan den tinat. Därför är det bättre att dela på ett större paket leverpastej och frysa in den i bitar.

  1. Dela en större förpackning skivbar leverpastej i jämna bitar.
  2. Lägg bitarna i var sin förslutningsbar fryspåse, kläm ut luften ur fryspåsen innan du försluter den.
  3. Placera fryspåsen i frysen.

Tänk på det här

  • Ska du frysa in en förpackning med bredbar leverpastej kan du frysa in paketet som det är om det är oöppnat. Är det öppnat kan du placera förpackningen i en förslutningsbar fryspåse.
  • Leverpastej finns i livsmedelsaffären i storpack. Äter du mycket leverpastej så kan det vara en vits att köpa ett storpack och sen frysa in den i mindre delar. På så sätt kan man ta ut en bit i taget och slipper köpa flera små paket leverpastej. Billigare i längden.
  • Tina leverpastejen i kylskåp. Undvik att tina fryst leverpastej i rumstemperatur eller i micro, den blir bäst om den får tina långsamt i kylskåpet.

Kan man frysa bredbar leverpastej?

Ja, man kan frysa bredbar leverpastej. Bäst blir det om du fryser in ett paket bredbar leverpastej som inte har öppnats. På så sätt kan du förlänga hållbarheten på ett paket bredbar leverpastej som håller på att gå ut.

Hur länge håller fryst leverpastej?

Leverpastej håller i upp till 3 månader i frysen. Det finns också källor på att den kan hålla upp till 2 månader och att den sedan kan den få en härsken smak (källa).
De flesta matvaror som innehåller mycket fett håller upp till 3 månader i frysen och bör ätas innan dess. Därefter förändras konsistens och smak till det sämre.

Avatar photo

av Marie

Marie är en fembarnsmamma med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag. Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen brukar Marie säga. På Smarta tips skriver jag om ordning och reda, minimalism och smarta husmorstips! Inget ämne är för litet och inget för stort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *