Frysa crème fraiche

Crème fraiche är en matvara som används till såser, soppor och grytor till exempel. Det är en matvara som är släkt med yoghurt, gräddfil och filmjölk. Matvaror som man normalt inte fryser in så ofta. Men kanske har du någon gång undrat, kan man frysa crème fraiche? I den här artikeln ska vi försöka svara på den frågan.

Kan man frysa crème fraiche?

Fryst crème fraiche fungerar bäst till matlagning

Ja, du kan frysa crème fraiche. Men det du ska tänka på är att crème fraiche som har varit fryst inte får samma konsistens som crème fraiche som inte har varit fryst. Det innebär att fryst crème fraiche lämpar sig bättre till matlagning, alltså när du ska laga varm mat med crème fraiche.

När man tinar fryst crème fraiche blir den grynig. Men om du ska använda den i en varm gryta så blir crème fraiche slät igen. Även om den är grynig så är smaken densamma.

Som sagt, fryst crème fraiche är inget du gör en kall sås på, men det är perfekt till varm matlagning som grytor och varma soppor.

Varför blir crème fraiche grynig i frysen?

Crème fraiche är väldigt fet. Feta ingredienser klarar sig inte så bra i frysen då fett kan härskna eller skära sig. Fett ska bara frysas kortare tid. Därför blir crème fraiche grynig i frysen.

Gör så här för att frysa crème fraiche

Du kan frysa in crème fraiche i förslutningsbara fryspåsar eller i plastlådor med lufttäta lock. Det är viktigt att crème fraiche fryses in lufttätt så att inte smak och lukt absorberas.

Tänk på att crème fraiche expanderar i frysen. Därför ska du bara fylla behållaren till tre fjärdedelar.

Gör så här

  1. Fyll en fryspåse med crème fraiche. Fyll bara tre fjärdedelar av fryspåsen.
  2. Försegla och platta fryspåsen.
  3. Placera fryspåsen i frysen.

Hur tinar man crème fraiche?

När du ska tina crème fraiche ska du tänka på att tina upp den i kylen. Ju långsammare den frysta crème fraichen tinas, desto bättre. Därför ska du alltid tina den i kylen.

Hur länge håller crème fraiche i frysen?

Crème fraiche håller ca 3 månader i frysen. crème fraiche är fet därför kan man inte förvara crème fraiche länge i frysen eftersom fettet härsknar då.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *