Tina hummer

Undrar du hur du kan tina hummer bäst? Du är inte ensam, att tina fryst hummer är något många funderar på. Dels kanske du undrar om du ska tina den i rumstemperatur eller om du kan tina den snabbt. I den här artikeln ska vi gå igenom hur du ska tina fryst hummer och hur lång tid det kan ta.

Gör så här för att tina fryst hummer

Tina fryst hummer i kylskåpet för bäst resultat

När det kommer till att tina en fryst hummer så har du några olika val att välja på. Det absolut bästa valet är att tina hummern i kylskåpet. Då minimerar du risken för att bakterier börjar bildas. Ju långsammare och skonsammare hummern tinar, desto bättre. Tinar du hummer i rumstemperatur kommer du märka att utsidan av hummern tinar snabbare än insidan, då kan bakterier bildas under själva processen när den tinar. Om du behöver tina hummer snabbt kan det vara en ide att göra det i ett vattenbad. Då kan du få hummern tinad på tre timmar.

Tina hummer i kylskåpet

Bästa sättet att tina hummer på

Att tina hummern i kylskåpet tar ungefär 24 timmar. Om din frysta hummer du köpt är vakuumförpackad kan du helt enkelt placera den i sin vakuumförpackning i kylskåpet och låta den tina så.

Gör så här

  1. Placera hummern i sin vakuumförpackning på en djup tallrik.
  2. Placera tallriken i kylskåpet.
  3. Vänta 24 timmar, därefter bör den vara tinad.

Tina hummer i vattenbad

Snabbaste sättet att tina hummer på

Att tina hummern i ett kallt vattenbad är ett bra sätt att tina den på ifall du har bråttom. Det tar ungefär 3 timmar att tina den i ett kallt vattenbad. Det du ska tänka på är att tina den frysta hummern i kallt vatten och inte varmt. Byt också gärna ut vattnet varje halvtimme. Vatten leder värme bättre än luft. Därför går det snabbare att tina hummer i ett kallt vattenbad än i kylskåpet.

Tänk på att hummer som tinar snabbt snabbare torkar ur, därför får du ett bättre smakresultat av en hummer som tinat i kylskåpet långsamt.

Gör så här

  1. Fyll diskhon eller en stor kastrull med kallt vatten.
  2. Lägg den frysta hummern i vattenbadet i sin originalförpackning. Kommer din frysta hummer inte i en vakuumförpackning så kan du lägga den i en plastpåse.
  3. Byt ut vattnet varje halvtimme.
  4. När hummern är tinad ska du omedelbart tillaga den.

Tina hummer i rumstemperatur

Rekommenderas ej

Du kanske lockas av att tina hummern i rumstemperatur, men det skulle vi avråda ifrån eftersom det är riskabelt. Bakterier främjas i värme och det är något man inte vill hummern ska få. Därför ska du inte tina hummer i rumstemperatur.

Tina hummer i micron

Undvik att tina hummer i micron

Även om det kan verka lockande att tina hummern i micron så avråder vi från det. Det är väldigt väldigt enkelt att du börjar tillaga den i micron istället för att tina den. Därför ska du inte tina hummer i micron.

Hur lång tid tar det att tina fryst hummer?

Räkna med att en fryst hummer av normal storlek tar ungefär 24 timmar att tina i kylskåpet. Om du tycker det låter långsamt så kan du tina tina fryst hummer snabbt genom att tina den i ett kallt vattenbad. Att tina hummer i kallt vatten tar ungefär 3 timmar.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *