Tina fryst bladspenat

Undrar du hur man kan tina fryst bladspenat? I den här artikeln ska vi gå igenom om man måste tina fryst spenat och varför det står på vissa paket med fryst spenat att spenaten inte ska tinas före matlagning. Men först lite bakgrundsinformation om fryst spenat.

Tina inte alltid spenaten

Så här ser färsk bladspenat ut innan den är fryst

I livsmedelsaffären kan man nuförtiden köpa fryst bladspenat där spenaten inte är hopfryst i en enda stor klump. När du använder dig av sådan spenat så behöver du inte tina upp fryst spenat. Du enkelt kan ta ut lämplig mängd spenat från förpackningen till matlagningen.

Om du följer ett recept för matlagning där det står att du använda dig av fryst spenat. Då kan det stå att du ska tina den frysta spenaten, då är det troligtvis ett gammalt recept som gjordes när fryst spenat frystes i ett enda stort block. Då var man tvungen att tina spenaten eftersom det var svårt att dela på klumpen av fryst bladspenaten.

Men följer du ett modernt recept där du faktiskt måste använda dig av tinad fryst spenat så kan du faktiskt tina den, läs mer nedan om hur man kan göra det.

Gör så här för att tina fryst bladspenat

Ett smart sätt att tina fryst bladspenat på är att tina spenaten i kastrull med smör. Låt spenaten tina i kastrullen så att vattnet dunstar bort så kan du sedan använda dig av spenaten i matlagning.

  1. Ta fram en kastrull.
  2. Lägg i en klick smör i kastrullen och sätt spisen på medelvärme.
  3. Låt smöret smälta i kastrullen.
  4. Tillsätt den frysta bladspenaten när smöret är smält.
  5. Låt bladspenaten tinas i kastrullen på svag värme med lock på och låt isvattnet dunsta bort av värmen om du önskar mer torr bladspenat.
Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *