Tina prinsesstårta

Visste du att man kan frysa prinsesstårta. Det innebär att du kan baka prinsesstårta själv och frysa den. I livsmedelsaffären finns det fryst prinsesstårta också. Kanske undrar du hur man bäst kan tina prinsesstårta. I den här artikeln ska vi gå igenom hur man kan tina fryst prinsesstårta.

Tina fryst prinsesstårta

Tina fryst prinsesstårta i kylskåpet för bästa resultat

Det du ska tänka på när du tinar fryst prinsesstårta är att du inte ska förvänta dig att tina den snabbt. Ju långsammare den får tina, desto bättre. Det bästa är att tina prinsesstårtan i kylskåpet. Men du kan även tina prinsesstårtan i rumstemperatur. Fryst prinsesstårta som du köper i livsmedelsaffären som Frödinge prinsesstårta tinar på 5 timmar i kylskåpet och 4 timmar i rumstemperatur (källa).

Ska du tina en prinsesstårta du köpt från bageri och fryst själv så kan du räkna med några timmar mer till en hel dag.

Gör så här

När du ska tina prinsesstårtan rekommenderar vi att du gör det i kylskåpet. Det kan ta ett helt dygn (eller mer) för en fryst prinsesstårta att tina i kylskåpet. Anledningen till att man rekommenderar att fryst prinsesstårta tinas i kylskåpet är för att den ska tinas upp långsamt. Tinar du upp den i rumstemperatur främjas bakterier.

Låt tårtan stå luftigt i kylskåpet när den tinar så att den inte börjar svettas. Det vill säga, låt den inte tina i en kartong (eller öppna kartongen så den kan andas).

  1. Ta fram tårtan från frysen och placera den på ett fat.
  2. Placera tårtan på fatet i kylskåpet. Låt den stå luftigt, gärna på ett plan i frysen ensam.
  3. Låt tårtan tinas i kylskåpet under natten eller under dagen (om den ska avnjutas på kvällen).

Tina fryst prinsesstårta snabbt

Observera att tipset nedan ska ses som en absolut nödlösning ifall man måste tina prinsesstårtan snabbt. Resultatet kan lätt bli katastrof av följande tips. Därför ska du alltid försökta tina prinsesstårtan i kylskåp. Men nöden har ingen lag…

Tina prinsesstårtan i micron

  1. Sätt micron på defrost eller på lägst effekt (om defrost inte finns).
  2. Kör prinsesstårtan i micron i 30 sekunder. Öppna luckan och kontrollera tårtan.
  3. Ifall den känns fryst, kör den i micron i 30 sekunder igen.
  4. Fortsätt så tills den känns tinad.

Det är mycket svårt att tina en fryst prinsesstårta jämnt i micron.

Tänk på det här

  • När du tinar prinsesstårtan kan marsipanen se lite blöt ut. Du kan åtgärda det problemet genom att sila florsocker på prinsesstårtan när den har tinat.
Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *