Tina löjrom, så här kan du göra

Löjrom är en god och lyxig råvara som man kan äta på många olika sätt. I livsmedelsaffären kan man köpa löjrom som är fryst. Undrar du hur man ska tina den frysta löjrommen så har du hittat rätt. I den här artikeln ska vi gå igenom hur du ska tina löjrom.

Gör så här för att tina löjrom

Tina löjrom i kylskåpet för bäst resultat

Det du ska tänka på när du ska tina löjrom är att låta den frysta löjrommen tina långsamt och att låta den tina i kylskåpet. Nackdelen med att tina löjrom i kylskåpet är att det tar lång tid, upp till 8 timmar. Om du ska njuta av löjrommen dagen efter gör det inget, du låter helt enkelt löjrommen tina i kylskåpet under natten.

Gör så här:

  1. Placera den frysta löjrommen i en skål.
  2. Placera skålen i kylskåpet för att den frusna löjrommen ska tina.
  3. Om löjrommen är väldigt vattnig kan du låta sila löjrommen med en sil.

Tänk på det här

  • Tinad löjrom kan bli vattnig och då blir det inte lika gott. För att göra den tinade löjrommen mindre rinnig och lös så kan du placera den i ett kaffefilter och låta den rinna av under någon timme.

Tina fryst löjrom snabbt

Råvaror som är frysta blir bäst om de tinar långsamt i kylskåpet. Men ibland har man inte tid med det, till exempel när man behöver tina fryst löjrom snabbt. Om du vill tina fryst löjrom snabbt så kan det vara en ide att göra det i rumstemperatur. När du tinar löjrom i rumstemperatur så går det snabbare än i kylskåp. Då tar det ungefär en timme för löjrommen att tina.

Kan man frysa om löjrom som har tinat?

Ja, du kan frysa om löjrom som har tinat. Till skillnad mot många andra råvaror så går det faktiskt bra att frysa om tinad löjrom igen. Med det sagt så smakar tinad löjrom bäst första gången den tinas upp.

Avatar photo

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra. https://www.smartatips.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *