Tina pilgrimsmusslor

Pilgrimsmusslor är en riktig delikatess från havet som finns frysta i livsmedelsaffären. Det innebär att du kan bjuda på goda pilgrimsmusslor om du ska ha en middag och vill bjuda på en god förrätt. Men kanske du undrar hur man ska få de frysta pilgrimsmusslorna att tina och hur man kan tina pilgrimsmusslorna snabbt? Läs vidare så ska vi gå igenom hur du ska tina pilgrimsmusslor snabbt.

Gör så här för att tina pilgrimsmusslor

Innan du tillagar frysta pilgrimsmusslor måste du tina dem

Frysta pilgrimsmusslor kan du tina i kylskåpet eller i ett vattenbad. Det är alltid oftast bäst att tina matvaror långsamt i kylskåpet. Men om du vill tina pilgrimsmusslor snabbt så kan en ide vara att tina dem i ett vattenbad.

Tina frysta pilgrimsmusslor i kylskåpet

Går långsamt men ger bäst resultat

Djupfrysta pilgrimsmusslor kan ta ett tag att tina. Det absolut bästa sättet att tina dem på är att låta dem långsamt tina upp i kylskåpet. Räkna dock inte med att det går på ett par timmar. Frysta pilgrimsmusslor kan ta mer än 8 timmar att tina i kylskåpet.

Gör så här:

 1. Placera de frysta pilgrimsmusslorna i kylskåpet. Du kan antingen tina dem i sin förpackning eller placerade i en skål.
 2. Låt pilgrimsmusslorna stå i kylskåpet tills de tinat. Det kan ta mer än 8 timmar.
 3. När pilgrimsmusslorna är tinade så tar du ut dem från kylskåpet och tillagar dem på en gång. Låt musslorna stå på hushållspapper eller en kökshandduk så de får en torr yta innan du steker dem.

Tina pilgrimsmusslor i vattenbad

Går snabbt

Undrar du hur man kan tina pilgrimsmusslorna snabbt? Det absolut bästa sättet är att tina pilgrimsmusslor långsamt i kylskåpet. Men om du har ont om tid kan du snabbt tina dem i ett vattenbad. Tina pilgrimmsmusslor snabbt genom att låta dem ligga i ett vattenbad. Det du ska tänka på är att placera hela den oöppnade förpackningen med frysta pilgrimsmusslor i ett kallt vattenbad. Pilgrimsmusslorna bör bli tinade på en timme då.

Gör så här:

 1. Fyll en bunke med kallt vatten eller fyll handfatet med kallt vatten.
 2. Placera förpackningen med frysta pilgrimsmusslor i vattenbadet.

Tina pilgrimsmusslor i micron

Går jättesnabbt men är riskabelt

Det här är det absolut snabbaste sättet att tina pilgrimsmusslor på. Men det är också det absolut svåraste sättet att göra det på. Det är lätt att man micrar pilgrimsmusslorna för mycket och då börjar de tillagas. När pilgrimsmusslor tillagas i micron så kommer de bli sega. Tänk på att köra micron på avfrostning och på väldigt låg effekt, 25%, samt inte mer än i 30 sekunder i taget.

Gör så här:

 1. Ställ in mikrovågsugnen på avfrostning och på 25% effekt.
 2. Placera de frysta pilgrimsmusslorna på ett fat utan förpackning.
 3. Kör pilgrimsmusslorna i mikrovågsugnen i 30 sekunder på låg effekt.
 4. Om de inte är tinade så kör du i 30 sekunder till.

Tänk på det här

 • Frysta pilgrimsmusslor kan likt frysta räkor vara glaserade. Det innebär att de har ett lager is omkring sig. Därför kan det bli en del vatten i skålen eller förpackningen när musslorna tinar.
 • Undvik att välja frysta pilgrimsmusslor i affären som har en trasig förpackning eller där musslorna ser ut att ha iskristaller. Det kan vara signaler att musslorna har varit tinade och omfrysta.
 • Tina inte frysta pilgrimsmusslor i varmt vatten. Låt dem tinas i kallt vatten. Annars främjar du uppkomsten av bakterier.
 • När pilgrimsmusslorna är tinade ska de inte förvaras utanför kylskåpet om du inte ska tillaga dem på en gång.

Kan man tillaga frysta pilgrimsmusslor utan att tina dem?

Nej det kan man inte, du måste tina pilgrimsmusslorna innan du lagar dem. De kommer inte smaka gott om du lagar dem i fryst skick eftersom pilgrimsmusslor är delikata och blir sega om du tillagar dem innan de tinat.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra. https://www.smartatips.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *